З моменту загибелі херсонської активістки Катерини Гандзюк минув рік. Мати загиблої активістки Надія Гандзюк пригадала той страшний день, як сон.

"Коли вона вмирала, останні слова, які вона сказала, коли прощалася з Гандзюком (батьком - ред.), були такі: "Я їх недооцінила, а вони мене переоцінили". Коли він прийшов вранці в лікарні, в 8:40 Катя вже померла", - зазначила Надія Гандзюк.

Також мати загиблої повідомила, що в день нападу на Катерину, коли вона йшла на роботу, в будинку відключили і ліфт, і світло, і воду.

"У день вбивства Каті, коли вона йшла на роботу, в будинку був відключений ліфт, відключено світло і не було води. І коли Катю облили кислотою, то жінки, які працювали в невеликому магазині десь в 10 метрах від місця злочину, обливали її газованою водою, змивали цю кислоту. Я досі не можу виходити на балкон, на якому лежить рюкзак Каті, а він прийняв значну частку тієї кислоти, зараз це купа чорного скислого бруду. Катя померла б на місці, якби не той рюкзак. А вона ще мужньо боролася, бо було сильне бажання жити", - сказала вона.

Річниця загибелі активістки Катерини Гандзюк

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У той же час Надія Гандзюк висловила сумнів, що відключення ліфта, води і світла було випадковим.

"Ви думаєте, що відключили воду, світло і ліфт - і вона з сьомого поверху спускалася, і ці обличчя дивилися на неї у віконце, як вона спускалася і стояли на сходинках, чекали її - це не влада зробила, а наше ОСББ відключило? Я сумніваюся, дуже сумніваюся", - підкреслила вона.

Річниця загибелі активістки Катерини Гандзюк

Як відомо, Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було вражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

Нагадаємо, що Руслан Рябошапка, Генеральний прокурор України, повідомив, що найближчим часом ГПУ покаже результати по справі вбивства Катерини Гандзюк, активістки з Херсона, і нападів на інших активістів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у річницю смерті громадської активістки Катерини Гандзюк пройде всеукраїнська акція "Рік без Каті". Заходи відбудуться біля Офісу президента України.

Також портал Знай.ua писав, що Сергій Притула опублікував емоційне звернення до Володимиру Зеленському. Він закликає українського президента звернути увагу на численні переслідування активістів, а також на справу Катерини Гандзюк.