Перші медустанови вторинної і третинної ланки почали реєстрацію в системі eHealth. Вони вже запустили тестування нового функціоналу, з метою забезпечення безкоштовного і комфортного обслуговування пацієнтів.

Про це розповів голова Асоціації eHealth Андрій Заєць, пише Хвиля.

Лікарні спеціалізованої медичної допомоги (МСП) більше не будуть отримувати фінансування за принципом субсидування. Якщо медичний заклад не буде підключено до eHealth, то пацієнти повинні будуть самостійно оплачувати надані послуги спеціалізованих лікарів.

госпіталізація
госпіталізація
Лікарня

"Заклади первинної допомоги вже перейшли на нову модель, тобто отримують гроші пропорційно кількості підписаних декларацій. Новий етап принципово не відрізнятиметься, але для успішного його проходження нам необхідно плідну співпрацю та взаєморозуміння з місцевою вертикаллю влади - департаментами, управліннями і т. п., які сьогодні самі переживають процес змін після недавніх виборів", - каже Заєць.

У наступному році медустанови будуть фінансуватися відповідно до кількості наданих послуг - консультацій з профільними фахівцями, діагностичних досліджень тощо.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Київська міська клінічна лікарня №2
Київська міська клінічна лікарня №2
Лікарня

Коли зміни почнуть діяти, пацієнти зможуть отримати безкоштовну консультацію профільного спеціаліста другої і третьої ланки при наявності направлення від сімейного лікаря і наявності відповідного функціонала в медустанові. У такому разі за консультацію платить Національна служба здоров'я.

У програму "Безкоштовна діагностика" ввійдуть понад 50 медичних послуг — аналізи, інструментальні дослідження (рентген, УЗД та інші) і консультації вузькопрофільних спеціалістів. Ці медичні послуги на 100% оплатить Національна служба здоров’я і їх можна буде безоплатно отримати виключно за направленням сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Пацієнт може сам обрати медзаклад, у якому отримуватиме медичні послуги за даною програмою. Головна умова – заклад має бути учасником програми, про що можна буде дізнатися за наявністю наліпки "Безкоштовна діагностика" на дверях поліклініки.

Нагадаємо, дикі тортури в психлікарні під Вінницею приголомшили Україну.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українців зібралися лікувати по телевізору.

Також портал "Знай.ua" розповідав, що приховують українські психлікарні.