З початку листопада НАК "Нафтогаз України" підвищив ціни на блакитне паливо для промислових споживачів. Ціна на газ встановлена у межах 5861-6463 гривень за тисячу кубометрів.

У порівнянні з жовтневими цінами, у листопаді тарифи зросли на 18,4-19,6%. У "Нафтогаз" зростання цін на газ пояснили підвищенням вартості газу на європейському ринку, звідки Україна його імпортує.

Нафтогаз України, 112 UA
Нафтогаз України, 112 UA

Голова біржового комітету Української енергетичної біржі Олексій Дубовський пояснив, що перерахунок тарифів може стати причиною для підвищення ціни на газ для населення, яка залежить від цін на блакитне паливо для промислового ринку.

Сезонне зниження температури, на думку експерта, сприятиме помірному зростанню ціни, але її ріст буде обмежуватися надлишком пропозиції на ринку. Олексій Дубовський повідомив, що європейські ціни перебуватимуть в діапазоні 13-15 євро/МВт. Очікуване зростання у грудні становитиме не більше ніж 15%. Крім того, вплив на зміну вартості матимуть погодні умови та стабільність постачання.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на газ, Politeka
Ціни на газ, Politeka

Дубровський зазначив, що складно прогнозованою залишається ситуація з ціноутворенням з початком нового ринку. На його думку, вона залежатиме від того, чи буде підписано новий контракт по транзиту.

Експерт заявив, що у разі його непідписання зміниться весь процес ціноутворення, оскільки Росія буде здійснювати продаж газу на північно-східній кордоні. У цьому випадку вартість вираховуватиметься на основі європейської за мінусом транзиту.

Нагадаємо, раніше Гончарук розповів українцям, що буде з субсидіями і опалювальним сезоном

Як повідомляв портал "Знай.ua", у листопаді українців чекає низка змін

Також "Знай.ua" писав, як заощадити газ та вберегти гаманець