4 листопада Олексій Гончарук, прем'єр-міністр України, виступив під час ефіру телепрограми "Свобода слова" і розповів, що буде з опалювальним сезоном у 2019 році та субсидіями українців.

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

За словами Гончарука, Україна повністю готова до початку опалювального сезону, і країна має для цього необхідну кількість природних ресурсів: "У нас достатні резерви газу в наших газосховищах, у нас достатньо резерву вугілля на наших складах".

Під час програми також підняли питання субсидій, Гончарук заявив, що: "В бюджеті достатньо грошей, щоби захистити будь-яку малозабезпечену сім'ю від високих тарифів". Прем'єр-міністр додав, що уряд виділив необхідну кількість фінансів у бюджеті: "Нехай вас не лякають цінові коливання, можливі ринкові якісь негаразди і непередбачувані події, держава передбачила в бюджеті достатньо коштів для того, щоб ви були захищені, для того, щоб за допомогою субсидій ваша платіжка не зросла".

Ведучий програми "Свобода слова" Вадими Карп'як поцікавився у Гончарука, яку політику збирається вести уряд щодо субсидій у 2020 році.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Гончарук відповів на це наступним чином: "Їх (субсидій ред.) має вистачити для всіх".

Гончарук також пояснив, що середньостатистична сім'я не повинна оплачувати за комуналку понад 15% від середньомісячного доходу: "В середньому сім'я, яка потребує такої допомоги, не повинна сплачувати за комунальні послуги більш, ніж 15% від свого бюджету. Середній показник - це 15%, який має бути точно дотриманий, і вище якого сім'я не повинна витрачати на комунальні послуги".

Нагадаємо, раніше пенсіонерам на субсидії виділили 155 мільйонів: хто вже отримав, а кому ще чекати.

Також Знай.uа писав, що українцям пояснили, кому чекати підвищення виплат.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні обновили формулу оплати за комуналку: скільки доведеться викласти вже у 2020 році.