Україна може відмовитися від системи градації інвалідності і перейти до Міжнародної класифікації функціонування, яку використовують у Європі. Про це заявила глава комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, передає "Громадське".

Зараз триває робота, яку раніше здійснювало МОЗ. Завдяки Міжнародній класифікації функціонування, влада хоче позбутися від системи інвалідності, яка залишилася в Україні з часів СРСР.

людина з інвалідністю, pxhere

"Ми імплементуємо в українське законодавство Міжнародну класифікацію функціональності, її вже переведено на українську мову, але до кінця не переведена система її ратифікації", - повідомила Третьякова.

В найближчому майбутньому соцполітика держави щодо людей з інвалідністю та виплати для них будуватимуться на розрахунку відсотка втрати працездатності, як це рекомендує ВООЗ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чиновниця зазначила, що зміни повинні сприяти збільшенню частки людей з інвалідністю на ринку праці.

Нагадаємо, Кабмін Гончарука схвалив проект бюджету-2020: що потрібно знати кожному українцю.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олексій Гончарук планує скоротити державних чиновників у Кабміні.

Також портал Знай.uа писав, що Олексій Гончарук прокоментував чутки про заморожування програми МВФ.