У "Міжнародних авіалініях України" прокоментували заяву міністра інфраструктури Владислава Криклія щодо банкрутства авіаперевізника. У компанії запевнили, що МАУ знаходиться на етапі змін, в результаті яких очікується повернення в зону беззбитковості.

Прес-секретар авіакомпанії Євгенія Сацька заявила, що наразі ними здійснюється низка заходів для уникнення збитків і жодної мови про банкрутство бути не може.

МАУ, Уніан
МАУ, Уніан

Євгенія Сацька пояснила, що на фінансовий стан перевізника безпосередній вплив мають такі фактори, як акциз на паливо, мита на ввезення авіатехніки й запасних частин, необхідність облітати повітряний простір Сходу України, АРК і РФ. В результаті на відміну від закордонних авіаперевізників, у МАУ, як і в інших вітчизняних авіакомпаній, появляється низка додаткових витрат.

"Для мінімізації негативного впливу цих факторів на діяльність і фінансовий стан, авіакомпанії МАУ доводиться діяти в рамках своїх повноважень: переглядати фінансову політику і зменшувати витрати оптимізувати в бік звуження маршрутну мережу, закривати деякі напрямки польотів. Мета цих дій — оздоровити авіакомпанію. Тому про банкрутство авіакомпанії тут мова не йде і йти не може", - зазначила вона. Євгенія Сацька

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

МАУ, Nash Kiev
МАУ, Nash Kiev

Савицька додала, що заходи, спрямовані на уникнення збиткової діяльності, розуміють під собою скорочення частотності виконання частини рейсів та повне скасування деяких з них — з негативною рентабельністю. Прес-секретар МАУ вважає, що такий крок компанії є економічно виваженим. В результаті очікується стабілізація бізнесу.

"Це економічно виважений крок для стабілізації бізнесу, який дозволить МАУ переглянути та оптимізувати мережу маршрутів і розклад рейсів з урахуванням економічних чинників: розміру флоту, витрат на обслуговування польотів тощо", - додала вона. Євгенія Сацька

Варто зауважити, що 18 вересня в авіакомпанії МАУ змінився президент, і її очолив Євген Дихне. Компанія була заснована у 1992 році, наразі вона щотижня виконує понад 1100 регулярних рейсів. Як базовий аеропорт використовується Бориспіль.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про можливе банкрутство МАУ

Як повідомляв портал "Знай.ua", МАУ закриває низку східних рейсів та скорочує інші

Також "Знай.ua" писав, що керівник МАУ повідомив про фінансові труднощі компанії