Чи знали ви, що деякі речі, які ви робите до удару годинника о 12, - це давні традиції, що випливають із новорічних забобонів та фольклору з усього світу?

Якщо ви плануєте влаштувати новорічну вечірку, можливо, захочете залишити якісь ідеї з омарами та куркою поза меню закуски. Забобони говорять про те, що важливо зберігати шафи та гаманець наповненими, і бути дуже уважними до людей, що приходять і йдуть з вашого будинку близько півночі. Спосіб проведення нового року визначить прецедент того, як пройде ваш рік. Ось саме час вдало запланувати 2020 рік!

1 Поцілунок опівночі

На перший погляд, може здатися, що поцілувати когось опівночі - це спосіб проявити своє хвилювання до нового року. Але насправді вважається, що якщо ти поцілуєш когось, кого любиш, коли годинник б’є по півночі, ці настрої триватимуть протягом наступних 12 місяців.

Поцілунок, фото: Сountryliving.com

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

2 Їжте 12 виноградин опівночі

Це харчовий забобон, що виник в Іспанії, покликаний принести удачу на рік вперед. Просто з’їжте 12 виноградин опівночі - по одній на місяць - або покладіть їх на шампур і посмакуйте гарним виноградним коктейлем у новорічну ніч.

Виноградинки, фото: Сountryliving.com

3 Наповніть свої шафи

Перевірте і подивіться, які продуктові шафи наповнені в новорічну ніч, адже вважається невдачею розпочати новий рік з голих шаф (сигналізує про бідність і негаразди).

4 Покладіть готівку у свій гаманець

Якщо хочете вступити в рік, повний фінансового процвітання, це обов’язковий ритуал. Потім зробіть пробіжку до банкомату, щоб ви могли заповнити свій гаманець готівкою. Крім того, не позичайте грошей напередодні Нового року і не починайте рік з непогашених боргів, інакше ви можете встановити прецедент на місяці вперед.

5 Не прибирайте будинок

Якщо ви стурбовані тим, як "підмітати" чи "змити" удачу, що настає на вашому шляху, не робіть ніякого прибирання - включаючи посуд та прання.

6 Відкрийте двері опівночі

Насправді, лише до півночі, щоб ви могли випустити старий рік і вітати новий. (Це не повинно бути довго - навіть ті, хто вірить у це забобони, можуть застудитися!)

7 Не плач

Збережіть свої сльози ще на один день, адже плач у новорічний день може призвести до року смутку.

8 Їжте зелень

Якщо ви хочете дотриматись південної традиції, споживання чорноголового горошку та зелені в новорічний день нібито принесе удачу та процвітання відповідно на наступні місяці.

9 Не виходьте з дому

А краще чекайте гостей-посівачів, які принесуть вам удачу на весь рік. У Шотландії перша особа у вашому домі також повинна принести вам подарунок!

10 Пропустіть поїдання омарів

Ви можете переосмислити будь-які вигадливі ідеї новорічної їжі, які включають омарів. Багато культур вважають, що їсти омарів до півночі - невдача, оскільки вони рухаються назад, тому налаштовуючи себе на рік невдач.

11 Створюйте якийсь шум

Можливо, ви любите купувати шумотехніки та феєрверки, щоб все-таки почати опівночі, але чи знаєте ви, що традиція походить від забобонів, що гучний шум опівночі відлякує злих духів та прикмети?

Створюйте якийсь шум, фото: Сountryliving.com

12 Їжте оселедець

Незалежно від того, чи подобається вам оселедець маринований чи ні, їсти його в якійсь формі опівночі вважається удачею в Німеччині та Швеції.

13 Візьміть з собою порожню валізу

В Колумбії це сприймається як налаштування себе на пригоди в новому році.

14 Остерігайтеся їсти курку

Як і омари, курка також є забобонною їжею в новорічну ніч - оскільки у курей крила, вся ваша удача може відлетіти! (Але що стосується нас, наші хрусткі курячі стегна з часником і розмарином можуть лише додати щастя вашому життю.)

15 Ви народились у новорічний день?

Тоді забобони говорять, що вам автоматично пощастить протягом усього життя - тим більше, якщо ви народилися опівночі!

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.