Під час розрахунку пенсійних виплат найголовнішим показником є зарплата. І при цьому, важливо знати, за який період її враховуватимуть.

Згідно законодавству, під час розрахунку пенсії враховують заробітну плату за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. Про це пишуть українські ЗМІ.

Пенсії,rbk
Пенсії,rbk

Однак пенсіонер у якого страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії може враховувати заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв. Це ще потрібно підтвердити довідками про заробітну плату первинними документами.

Пенсіонерка, berdyansk.biz
Пенсіонерка, berdyansk.biz

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, в тому випадку, якщо страховий стаж менше, тоді потрібно враховувати заробітну плату за фактичний страховий стаж.

Нагадаємо, у бюджеті-2020 знайшлися суттєві прогалини: пенсія нижче мінімальної і "не ті" зарплати.

Як повідомляв Знай.uа оплатити в два кліка: у Києві запустили продаж паркувальних абонементів через Приват24.

Знай.uа писав, жінки-ФОП можуть отримати грошову допомогу від держави: покрокова інструкція та перелік документів.