Соціологічні опитування і активність в інтернеті говорять про те, що велика частина українців переходить на оплату комунальних послуг за допомогою банківських карток, за системою онлайн. За статистикою таким благом і перевагою як оплата за газ та інші комунальні послуги користується молодь і люди у віці до 40 років. Люди старшого віку і пенсіонери рідко використовують цю послугу, і продовжують оплачувати послуги по-старому за допомогою платіжних книг і довгих черг на поштах або в банках. Що змушує людей як і раніше терпіти незручності - не бажання навчитися чомусь новому або ж просто бажання поспілкуватися з тими, хто також, як і вони стоять в чергах ?! Але в матеріалі мова піде не про цих людей, а про тих, хто вибрав сучасний і зручний варіант сплати за газ через інтернет. У статті розповімо, як крок за кроком оплатити за газ через інтернет, не виходячи з дому.

Більше ніяких черг можна платити сидячи вдома, business-text

Як заплатити за газ, не виходячи з дому

Щоб почати полегшувати собі життя і не морочитися з щомісячними квитанціями, які раніше доводилося дбайливо приклеювати в свою комунальну книжку і зберігати цілий в рік у разі перерахунку потрібно просто зареєструватися на сайті Київгазу або будь-якого іншого обласного центру, де проживає платник.

Щоб зареєструвати особистий кабінет, платнику необхідно через інтернет потрапити на відповідний сайт з оплати послуги. Коли потрібна сторінка буде відкрита, то користувачеві необхідно натиснути на кнопку «Реєстрація». Далі кожен користувач побачить стандартну форму для реєстрації, в якій потрібно буде ввести номер особового рахунку, електронну пошту, придуманий вами пароль, а також потрібно буде вказати суму останнього оплаченого рахунку за газ.

Природно, що далеко не всі користувачі напам'ять знають свій особовий рахунок, (та й нетреба такою нісенітницею забивати голову!) Тому щоб його внести потрібно скористатися квитанцією за останньою оплатою, або будь-якою іншою квитанцією за якийсь період. Там же на останній квитанції можна подивитися і останню внесену за газ суму, яку на сайт потрібно внести до копійки. Вносити суму потрібно з точністю, так як це є підтвердженням, що ви є дійсним власником зазначеного особового рахунку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Коли всі дані будуть внесені, новому користувачеві необхідно буде зайти на свою пошту, де йому київгаз вже мав надіслати лист який підтверджує завершення реєстрації. Коли користувач відкриє цей лист, то він побачить посилання, за яким потрібно буде перейти на сайт, щоб повністю завершити реєстрацію. Після завершення цього процесу клієнт автоматично потрапить на сторінку особистого кабінету. Якщо ж сталася якась заминка і користувача не перекинуло в особистий кабінет, то знову необхідно потрапити на сторінку входу і ввести пароль, який він вводив в формі для реєстрації.

Рекомендується десь записати пароль окремо, так як у побутовій суєті не варто сподіватися на пам'ять. Якщо під рукою немає блокнота і ручки, що часто і буває, то завжди можна записати свої дані в нотатках в телефоні, тоді вже точно вся необхідна інформація буде під рукою.

Коли клієнтові все-таки вдасться потрапити в свій особистий кабінет, то йому потрібно перейти в меню з назвою «Оплати і нарахування». Після цього на екрані з'являться три зелені кнопки, в цьому випадку нам необхідно натиснути на середню, яка відповідає за «рахунок на оплату за газ». Натиснувши на потрібну кнопку, користувач побачить квитанцію, де вже стоїть сума на оплату. Для зручності цю суму рекомендується скопіювати, і далі натиснути на кнопку «оплата». Якщо ж користувач сумнівається, що все зроблено правильно, то він може повернутися назад і ознайомитися з попередніми платіжками, які він може знайти в підміню «детальніше». Якщо ж користувача все влаштовує і немає питань, тоді цілком логічно, що він все ж натисне на кнопку оплата.

Після цього на сторінці буде представлено цілий список, які сервіси можна використовувати, щоб зробити оплату. Найбільш затребуваними сервісами є приватбанк і ощадбанк. Багато користувачів банківських карт, зокрема користувачі Правату мають на своїх пристроях встановлений додаток Приват24, через який всього за кілька кліків можна оплатити дану послугу.

Вибравши систему, через яку буде проходити оплата потрібно буде і телефон тримати при собі, так як на нього буде надіслано повідомлення з восьмизначним кодом.

Коли код введено варто ще раз перевірити чи вірно внесена оплата і період часу за який, власне, хочемо розплатитися. Якщо все вірно, то вводимо реквізити банківської картки, після чого тиснемо на «отримати квитанцію» і зберігаємо її. Через цю систему можна не тільки сплатити рахунок за поточний місяць або будь-який інший період часу, також можна подивитися чи є у цього користувача заборгованість і теж оплатити її.

Збереження квитанцій вже в минулому, globalcredit

Проробивши такі от не складні маніпуляції, вам вдасться заплатити за газ і цілий місяць спати спокійно, варити борщі і холодець, і можна не думати, про те, що несподівано нагряне газова служба та відключить вам потрібний ресурс! Адже дійсно, коли комуналка оплачена і спитися якось легше ...

Інший ресурс, але з таким же принципом через який можна оплатити газовий рахунок є ресурс 104. Це всеукраїнський сайт для споживачів, де також можна створити особистий кабінет виконати всі маніпуляції про які було сказано вище, а також ознайомитися з новинами що стосуються міськгазу. Якщо користувачі думають, що компанія займається тільки тим, що проводить платежі, знімає показання, і займається установкою лічильників то дуже помиляється. Адже окрім основного свого призначення компанія впроваджує електронні мобільні сервіси, які спрощують життя споживачів, а також бере участь в добродійності і впровадженні нових як інформаційних, так і газових установок на території України.

Переваги оплати комуналки через інтернет

Напевно, кожен, хто хоч раз спробував оплатити комунальні послуги, зокрема, споживання газу через інтернет, той явно невтомно може говорити про його переваги. Ми ж обмежимося лише кількома зрозумілими фразами.

Отже, оплачуючи послуги через інтернет людина позбавляє себе такого «задоволення» як величезні черги і вічно незадоволені чимось людці. До того ж люди, які мають повноцінну зайнятість по 8 годин, наприклад якщо вони працюють з 9 до 17 то просто не встигають до відомчих банків і установ, так як їх час роботи збігається з робочим графіком платників.

Для сплати комунальних тарифів існує безліч сервісів, unian.net

Оплата через інтернет може стати хорошим полегшенням для людей з якимись фізичними обмеженнями, тепер ні їм, ні їх соцпрацівникам не доведеться оплачувати не зрозуміло, де, все можна зробити, не виходячи з дому в своєму затишному ліжку або ж за чашкою ароматного чаю.

Через інтернет можна оплачувати цілодобово, але варто пам'ятати, що якщо ваш рахунок відкритий в Ощадбанку, то проведені кошти вже можуть знятися з карти, а на рахунок абонента для оплати газу вони надійдуть тільки в перебігу декількох днів, особливо це відчутно, коли оплата перепадає на вихідний або ж святковий день.

Оплачувати послуги можна як через ПК, так і через мобільний пристрій. За допомогою смартфона можна проводити оплату починаючи з другого разу так, як першу реєстрацію все ж необхідно проводити через повноцінну систему. Відповідно оплачувати через телефон можна не тільки вдома, а в будь-якому іншому місці аби було підключення до інтернету, а також всі необхідні дані. Але якщо враховувати, що це вже не перша оплата, то всі дані будуть збережені в архіві платежів.

Плюс ще й в тому, що коли платиш через сервіс, то не потрібно вносити додаткові кошти на квитанції, адже всі вони залишаються в призначеному для користувача особистому кабінеті. Всі сайти, які працюють з прийомом платежів, то вони працюють як з дисконтними, так і з мобільними пристроями, що підходить практично для будь-якого користувача.

Тому на сьогоднішній день як установка лічильника, так і установка, і освоєння онлайн сервісів для оплати є необхідними і важливими елементами сучасного життя і діяльності будь-якого українця.

В принципі спираючись на статистику все до цього і йде, адже навіть старше покоління прагне до вивчення нових технологій і прагне бути в ногу з часом, а ділові люди такі можливості вважають просто знахідкою, яка дозволяє заощаджувати особистий час, сили і нерви.