На українському валютному ринку спостерігалося значне перевищення пропозиції валюти над її попитом. Відтак, НБУ вдалося поповнити міжнародні резерви. Відповідна інформація з'явилася на сайті Національного банку України.

Як зазначається, надлишок пропозиція валюти на українському ринку у жовтні, був сформований експортерами та іноземними портфельними інвесторами. А це в свою чергу, дало змогу НБУ значно поповнити міжнародні резерви України – на 193,9 млн доларів.

Долари, фото - iPress
Долари, фото - iPress

Підкреслюється, що НБУ провів операцій щодо купівлі валюти на 424,9 млн доларів. Зокрема 274,9 млн доларів за єдиним курсом, а 150,0 млн доларів - через вибір найкращого курсу. Водночас, аби не виникли надмірні коливання гривні в бік знецінення, Національний банк упродовж місяця продав 231,0 млн доларів за єдиним курсом.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети. При цьому 5 гривень замінять вже в цьому році, в 2020 році прийде черга 10 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що до кінця року долар може плавно повернутися до позначки 27 гривень. Ціни на товари або продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз закладається вартість долара по 28 гривень.