Кожна людина намагається щодня підтримувати порядок у своєму домі, але в разі тривалої відсутності: відрядження або відпустки, можлива поява грибка або цвілі. Звичайно ж хотілося б повернутися в такий же чистий будинок з якого виїжджали, але все ж такі шкідники як грибок і пліснява, не дають цього зробити. Звичайно ж ні для кого не секрет, що поява грибка і цвілі на стінах будинку крім зовнішнього вигляду квартири, ще дуже впливає на здоров'я його мешканців. Ніхто не захоче псувати своє здоров'я або здоров'я своїх близьких з - за появи такого шкідника в будинку, тому не зволікаючи беруться за усунення грибка і цвілі.

По суті, грибок і пліснява є далекими родичами знайомих усім грибів, які люди вважають за краще збирати в лісі, особливо вдалий збір після дощу. Точно так же грибок, який утворюється будинку, як і лісової любить вологу і вогкість. З цього розуміємо, що ті приміщення, які мають підвищену вологість, не дуже добре вентилюються, найбільше схильні до появи в них гребка і цвілі.

Цвіль і грибок, zoolog
Цвіль і грибок, zoolog
Цвіль і грибок

У житловій квартирі це в першу чергу - ванна кімната, так як саме вона підходить під опис вище. Детальніше хотілося б поговорити про грибку, який часто з'являється на стінах житлових приміщень до них відносяться: спальня, житлова кімната, коридор.

Від чого може виникнути цвіль

Дуже часто люди задаються питанням - звідки ж могла взятися цвіль на цих стінах, адже вогкості і конденсату в кімнаті не було. Про проблеми у ванній поговоримо трохи пізніше, а зараз давайте розглянемо докладніше, в тому випадку, якщо людина проживає в приватному будинку, і почав помічати появи грибка на стінах, то йому варто знати, що в таких випадках він найчастіше з'являється через те, що в холодну пору дому недостатньо наявного опалення або ж причиною може бути слабка циркуляція повітря, іншими словами причиною є погана вентиляційна система.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином досить лише промерзнути одній зі стін, і тут же на ній почне утворюватися конденсат. Таке найчастіше відбувається з - за економії, наприклад коли опалюють будинок частково, не підтримуючи температуру в тих кімнатах, які не використовуються. Саме з цієї причини різниця температур в кожній з кімнат будинку дозволить цвілі розвиватися дуже швидко. Ще причиною по якій в будинку починає з'являтися грибок може стати погана гідроізоляція фундаменту. Причиною цього є порушення технології при будівництві будинку.

Від чого може виникнути цвіль, navseruki
Від чого може виникнути цвіль, navseruki
Від чого може виникнути цвіль

Коли цвіллю обростає стара квартира, то причиною цього може бути несправна сантехніка, що протікають труби холодної, гарячої води або опалення. Ще в разі недостатнього опалення квартири зокрема в кутових кімнатах, може привезти к виникненню цвілі, від якої позбутися буде дуже складно. Якщо людина не врахував необхідність вентиляції в будинку, то з - за її неправильної роботи в будинку буде активно поширюватися грибок, починаючи зі стін і плавно переходячи на стелю.

Якщо меблі в будинку дуже щільно прилягає до стіни, то це теж не дозволяє циркуляції повітря добре проникати, і з часом не уникнути появи цвілі, а вивести її буде зовсім непросто.

Як би це дивно не звучало, але нові будинки теж часто піддаються виникненню такого шкідника, як - грибок. Найчастіше причиною його появи є порушення термоізоляції стін, а це в свою чергу виникає через неякісні або дуже дешевих утеплювачів, а зверху поклейка шпалер, саме таке недбале ставлення призводить до появи цвілі.

Поради - як боротися з цвіллю

Перед тим як починати підбирати засоби для відмивання грибка і обробляти всі стіни в будинку, рекомендується визначити причину його появи і у короткі терміни усунути її. Якщо причиною є одна з вище названих, то людині відразу варто усунути її найбільш підходящим способом, а після вже спробувати обробити і відмити всі її зовнішні прояви.

Не важливо, де саме з'явилася цвіль на стінах або на стелі, її насамперед потрібно очистити механічно. Якщо цвіль не встигла проникнути далеко, то людині буде дуже просто зняти шпалери і прибрати верхній чорний шар грибка шпателем або металевою щіткою. Якщо грибок проник глибше в стіни, то він стає куди більш небезпечний і для того, щоб його видалити потрібно буде зняти шар штукатурки до самого бетону або цегли.

Як боротися з цвіллю, home-help
Як боротися з цвіллю, home-help
Як боротися з цвіллю

Далі поверхню будинку необхідно обробити спеціальним антисептиком, для того, щоб вбити наявні суперечки гриба. Антисептиком може стати спеціальний розчин, його кожен може купити в будь-якому будівельному магазині, такі спреї антисептики призначені спеціально для боротьби з такого роду шкідниками. Нерідко проти боротьби з цвіллю і грибками на стінах люди застосовують підручні засоби, наприклад, відбілювач для білизни, оцет іноді навіть разом з харчової содою, перекис водню або навіть нашатирний спирт.

Все вище перераховане поширюють по зараженої грибком поверхню і часом чекають годинами, щоб почати відмивати все забруднену поверхню. Такі роботи кожна людина повинна проводити строго дотримуючись всіх запобіжних заходів, так як турбота про власне здоров'я куди важливіше видалення грибка зі стін. Часто засіб, яке призначене для боротьби з грибком може мати свого складі велику кількість хімікатом, тому, що людина при його застосуванні повинен бути акуратний, щоб не отруїтися його парами. Кожна людина повинна не забути про ретельному провітрюванні приміщення в якому проводяться роботи такого плану, і звичайно ж не можна забувати про індивідуальні засоби захисту.

Після здійснення процедури, стіни і стеля необхідно ретельно висушити, і тільки після цього дозволено наносити штукатурку, клеїти шпалери і далі все для створення колишнього затишку у квартирі. Іншими словами робити весь запланований ремонт в квартирі. Так само кожна людина повинна собі віддавати звіт в тому, що тепер йому потрібно строго контролювати цей процес, дотримуватися всіх заходів догляду за будинком, щоб грибок і пліснява знову в ньому не з'явилися. Основне правило, яке повинен дотримуватися людина раніше позбавився від цвілі в своїй квартирі - це тримати свій будинок сухим, не допускати конденсату і добре провітрювати, таки ніякої грибок йому буде не страшний.

Сподіваємося, що всі вище перераховані поради допоможуть кожній людині, з яким довелося зіткнутися з такими шкідниками вдома як: грибок і пліснява.