За жовтень цього року ціни в Україні злетіли на 0,7%, порівняно з цінами у вересні. При цьому в жовтні 2018 року продукти були дешевші на 6,5%. Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики.

Відзначається, що темпи інфляції в нашій країні помітно скоротилися і наблизилися до цільового значення Національного банку 6,3% до кінця 2019 року.

"На споживчому ринку в жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%. Найбільше (на 27,2%) подорожчала гречана крупа. На 9,6-0,6% зросли ціни на яйця, овочі, молоко і молочну продукцію, сало, масло, яловичину", - заявили у Держстаті.

ціни на продукти, 5 канал
ціни на продукти, 5 канал

Згідно з даними, в жовтні ціни знизилися на м'ясопродукти і рибу (на 0,2% і 0,4% відповідно), а також на соняшникову олію (на 0,4%) та фрукти (на 0,6%).

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У той же час вартість алкоголю в жовтні виросла на 0,8%, на одяг і взуття – на 1,9%. Тарифи на комунальні послуги стали дешевшими на 0,4%, зокрема через падіння цін на газ на 4,3%.

У вересні річна інфляція в Україні становила 7,5%, а порівняно з серпнем ціни зросли на 0,7%.

Нагадаємо, як відсвяткувати Новий рік, якщо в кишені гуляє вітер.

Як повідомляв портал Знай.uа, до кінця 2019 року в Україні будуть змінюватися ціни на продукти з соціального кошика. Найбільше подорожчають м'ясо, молоко та хліб.

Також портал Знай.uа писав, що 21-22 числах жовтня ціни на картоплю нарешті зрушили з місця і почали падати.