Заступник міністра соцполітики України Віталій Музиченко розповів українцям малоприємні новини. Він розповів, що розмір субсидії на оплату комунальних послуг за жовтень 2019 року становить 539 гривень. Про це повідомив кореспондент РБК-Україна.

Субсидії на комуналку

"Враховуючи те, що нарахування виплат все одно здійснюється з 15 жовтня, а опалення включили пізніше - люди зможуть заощадити до 200 грн. в місяць", - повідомив заступник міністра.

До того ж, він розповів, що міністерство соцполітики планово входить у новий опалювальний сезон цього року. Нарахування пільг та субсидій на оплату комунальних послуг проходить з 15 жовтня. На даний момент нараховуються різні види допомоги за жовтень.

Субсидії на комуналку

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Музиченко зазначив, що тепла погода в країні дасть можливість заощадити кошти одержувачам пільг і субсидій.

"В проекті бюджету на 2020 рік на програму субсидій закладено близько 47 млрд грн. Цієї суми вистачить на всіх, кому потрібна державна допомога для оплати житлово-комунальних послуг", - заявив Віталій.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленської ветував документ, мається на увазі законопроект "Про верифікацію та моніторингу державних виплат №1231". При цьому одержувачів субсидій, згідно із заявою Мінфіну, будуть перевіряти.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишній міністр соціальної політики Андрій Рева роз'яснив ситуацію щодо отримання субсидій українцям, які перебувають за кордоном.

Також портал Знай.ua писав, що деякі українці можуть не отримати субсидій. Все через новий механізм отримання грошової допомоги від держави, який почав діяти з 1 жовтня 2019 року.