Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики на розглянув проект Закону про внесення змін до Митного кодексу щодо тимчасового порядку застосування статей 470 і 481 (реєстр. № 2288). Після цього закон може потрапити до Ради та, якщо з нього проголосують, він набере чинність.

Якщо відповідний законопроект приймуть, то це суттєво зменшить розмір штрафів для українців. Тоді особам, що порушили митні правила, передбачених ч. 4-6 статті 470 і ч. 4-6 статті 481 ККУ, у період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року включно, будуть застосовуватися санкції у вигляді штрафу у розмірі 8 500 грн і 17 000 грн відповідно. Зараз же штрафи за ці порушення досягають 170 000 гривень.

євробляхи, Знай.uа
євробляхи, Знай.uа

Зазначимо, що до кінця 2019 року український уряд може скасувати штрафи водіям авто на єврономерах, а також вирішити питання з авто на іноземній реєстрації, до середини 2020 року. Так, нардеп від президентської партії "Слуга народу" Олексій Ковальов зареєстрував у Раді два законопроекти № 2342 і 2345, які стосуються автомобілів на єврономерах.

Євробляхи
Євробляхи

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Розмитнити автомобілі на єврономерах можна буде з будь-якої країни світу, будь-якого року виробництва, які заїхали в режимі транзит або тимчасове ввезення, починаючи з 2015 року. Штрафів за розмитнення єврономерів не буде, якщо буде сплачено добровільний внесок 8500 гривень. Якщо штраф вже оплачений, то внесок не потрібен”, - пояснив Ковальов.

Так, законопроектом пропонується тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності, не враховувати віковий коефіцієнт у формулі, за якою визначаються ставки акцизного податку для транспортних засобів, легкових автомобілів та інших моторних транспортних засобів.

Варто додати, Державна митна служба виклала в тестовий доступ калькулятор орієнтовної митної вартості та платежів при оформленні авто. Так, сервіс підтягує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин та більш ніж 2300 моделей.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.