У минулому році субсидії нараховували майже 4 млн домогосподарств. У Мінсоцполітики не прогнозують суттєвого зміни кількості одержувачів в цьому році.

З минулого року в уряді посилили правила перевірки отримувача субсидії. При оформленні споживач подає два документа – заяву та декларацію, де повинна бути вказана інформація про всіх членів сім'ї старше 14 років.

Органи соціального захисту ретельно перевіряють всю зазначену в декларації інформацію та надання субсидії можуть відмовити власнику автомобіля у віці до 5 років. Або тим, хто за останній рік здійснював великі покупки на суму більше 50 тис. грн.

Субсидії, real-vin
Субсидії, real-vin

Штрафи тим, хто вказав невірні дані для отримання субсидії, не вказані, проте в такому разі при виявленні факту під час перевірки, всі кошти доведеться повернути.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Призупинити виплату субсидій можуть у разі, якщо у споживача виник борг за оплату житлово-комунальних послуг на суму понад 340 грн. Виплати відновляться, коли борг буде погашено або споживач підпише договір з постачальником послуг на реструктуризацію заборгованості.

Нагадаємо, Мінсоцполітики розповіли, коли доведеться викластися за комуналку по повній.

Як повідомляв Знай. ua, у киян можуть відібрати квартири через борги за комуналку.

Також Знай. ua писав, що українцям дозволили законно не платити за опалення.