биткоин: источник:.epravda.com.ua

В останні кілька років майже кожен українець чув про те, що таке біткоіни. Багато хто розглядав можливість самими зайнятися криптовалютами і відкрити власний біткоін-гаманець, який може стати вигідною інвестицією в майбутнє.

У цій статті ми розповімо про те, що таке біткоіни, про те, що мається на увазі під поняттям біткоін-гаманець, а також представимо коротку інструкцію про те, як зробити його і як їм управляти.

Біткоіни-гаманець: що це таке

биткоин: источник: 24 канал

Всі чули про таке поняття, як bitcoin або blockchain, проте мало хто може виразно пояснити, що це таке і як використовувати новомодну крипту. Відразу відзначимо, що під поняттям біткоін-гаманець мається на увазі своєрідне сховище для одиниці криптовалюта - біткоіни або її складової частини - Сатоши. Грубо кажучи, біткоін-гаманець - це гаманець для віртуально-електронних грошей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Відзначимо, що серед іноземних користувачів мережі часто використовують поняття Bitcoin Wallet. Гаманець для зберігання валюти буває моновалютний або універсальний. Тобто, один тип гаманців використовують для зберігання лише одного виду криптовалюти, а інші - відразу для декількох.

У своєму фізичному вигляді гаманець для біткоінів є набором з латинських букв, а також цифр. Саме цей код і є так званим ключем для біткоінів. Крім того, ключі для гаманця для біткоінів буває відкритим і секректним.

Перший гаманець є коротким і являє собою публічну адресу вашого гаманця для віртуальної валюти. Він доступний, а особисто ви навіть можете демонструвати його, не побоюючись, що про нього можуть дізнатися сторонні люди.

Другою адресою є секретний ключ, який також називають приватним. Саме він дає користувачеві контроль за хранілещем для крипти, а розголошення інформації про нього - заборонено.

Відкритий ключ для біткоіни має 34 знака і виглядає приблизно так:

1N2fzBApPMfVm7eGU9YtYUVys5fCWAXoHP.

Другий ключ має секретний статус і спеціально для збереження своєї інформацією складається з великої кількості букв і цифр має приблизно такий вигляд: 5JCGEtpU7JMaszq9DbqNX9cHq4P6tzsMT 63HgNM7VJyiR427Uq5

Нагадаємо, що секретний ключ повинен збережуться в таємниці, оскільки потрапляння навіть одного його фрагмента іншим користувачам може поставити ваші активи під загрозу незбереження.

Якщо хтось отримає доступ до вашого приватного ключу і гаманця, то буде неможливо довести факт крадіжки, оскільки крипта все ще не працює за нормами звичаєвого права, а сама робота бірж заснована не анонімності і неможливості дізнатися походження коштів і отримати інформацію про їх одержувачів.

Згідно з неофіційними даними, через втрату так званих секретних кодів від гаманців для бітковінов страждає близько 4 мільйонів осіб, які з різних причин не можуть отримати доступ до власних коштів.

Біткоіни-гаманці: системи їх захисту

биткоин: источник: life.ru

Сховища для біткоіни є досить надійними, але і не абсолютно захищеними від грабіжників. На даний момент біткоін-гаманці ділять на звичайні і апаратні. Другі вважаються надійнішими, однак якщо ви забудете пін-код від свого гаманця або зробите в ньому помилку, то ніколи не зможете повернути собі кошти з біткоін-сховища.

Види гаманців для біткоінів

биткоин: источник: delo.ua

Сьогодні є відразу ж кілька видів гаманців для біткоінів, призначених для самих різних категорій користувачів. Все кріптогаманці реалізовані своїми розробниками по-різному і використовують у своїй роботі найрізноманітніші технологічні алгоритми. Використовуючи різні види гаманців, можна домогтися довгострокового і сохранного зберігання ваших біткоінів, якими можна буде легко керувати для вирішення щоденних завдань: операцій на біржі, продажу, обміну і так далі.

Система біткоінів не дає обмежень для користувачів за кількістю гаманців. Тобто, будь-яка людина може мати, хоч скільки завгодно гаманців.

Багато користувачів заводять новий гаманець кожного разу для проведення однієї транзакцій, що допомагає зберігати анонімність і запобігати потрапляння даних про гаманцях і операціях в сторонні руки.

Паперовий гаманець для біткоінів

Свою дивну для віртуальної валюти назву паперовий гаманець отримав з тієї причини, що коди для нього, як і публічні, так і приватні, як правило роздруковують на папері відразу ж в декількох примірниках і зберігають в надійних місцях.

Саме його називають найнадійнішим і відзначають, що зламати його можна лише після того, як зловмисники отримають доступ до інформації, зазначеної на папері.

Паперовий гаманець, по-суті, ріднить його з звичайною готівкою, збереження яких потрібно берегти в гаманці або іншому сховищі.

Вчимося створювати паперовий біткоін-гаманець

Відзначимо, що перед відкриттям біткоін-гаманця потрібно завантажити програму JavaScript генератор, яка повинна бути у вас з вихідним кодом, який можна отримати майже на всіх сайтах, присвячених тематиці крипто-валют.

В Інтернеті є багато спосібів як відкрити або навіть подарувати свій біткоін-гаманець. Сьогодні його можна придбати в подарунок, який навіть буде красиво оформлений в смаку одержувача.

Для того, щоб стати власником власного біткоін-гаманця потрібно здійснити такі кроки:

  • зайдіть на сайт https://www.bitaddress.org;
  • перед вами відкриється сторінка, готова для генерації гаманця;
  • у верхній частині екрану знайдіть меню вибору мови;
  • рухаючи курсором миші або вводячи безпосередньо довільне число в поле для введення (воно єдине на сторінці), дочекайтеся того моменту, поки генерація біткоінів адреси не досягне 100%.
  • завантажившись, відкриється сторінка з ключами;
  • перед вами відкриються обидва ключа в текстовому вигляді і формі для сканування, а також загальна інформація;
  • отриману інформацію збережіть на комп'ютер файлом, зробіть скріншот або перепишіть на будь-який носій, включаючи паперовий;
  • з метою додаткового захисту гаманця придумайте парольну фразу, яку вводите на сайті, натиснувши кнопку Розумний гаманець в верхньому меню.

биткоин

биткоин

биткоин

Створюємо локальний або детскопний гаманець

биткоин

Відгуки про данний вид гаманця говорять про те, що він відноситься до так званих холодних гаманців. Відрізняється локальний гаманець, який працює на технології блокчейн, тим, що для його роботи навіть не потрібно підключення до мережі Інтернет.

Так звані локальні гаманці поділяються на два типи: товсті тонкі.

Товстий так називається через те, що для його зберігання потрібно більше місця, по аналогії з повною людиною, для якої також потрібно більше місця. Тонкі, відповідно, меншого розміру.

Як створити холодний товстий гаманець для біткоінів

Для того, щоб стати власником кріптогаанця даного типу потрібно виконати такі кроки:

  • зайти на сайт bitcoin.org/ru/download і завантажити невеликий інсталяційний файл програми вагою 13,5Мб;
  • встановіть програму і скачати блокчейн на свій комп'ютер, після чого ви отримаєте безпечний гаманець;

Плюси і мінуси:

  • ключі знаходяться у вашому пристрої через що добре захищені і не передаються в мережі;
  • великий час початкової синхронізації зробить роботу з гаманцем на першому етапі складною і довгою.

Поради з управління

  • Зробіть резервну копію жорсткого диска, оскільки в разі його несправності, ви втратите всі свої біткоіни;
  • Для збереження потрібно копіювати всього один файл, в якому зберігаються ключі, але дану процедуру доведеться робити регулярно.

On-line (гарячий) гаманець: покрокова інструкція

биткоин

Під цим поняттям мається на увазі гарячі гаманці і ключі, які ланцюжок блокчейн зберігають на власних серверах. Вони не такі вже й безпечні як інші види сховищ для біткоінів, однак більш зручні при використанні. Мільйони власників криптовалюти використовують дані версії гаманців заради того, щоб виводити і обмінювати свої кошти.

Найбільш відомим і надійним гаманцем даного типу є blockchain.info. Для того, щоб створити свій гаманець на платформі потрібно зробити такі кроки:

  • вказати адресу реальної електронної пошти у вікні реєстрації;
  • дочекатися підтвердження і придумати пароль;
  • користуйтеся гаманцем з захищених мереж.

Апаратний гаманець: що це таке і як з ним працювати

биткоин

Під поняттям апаратний гаманець мається на увазі пристрій, схожий на флешку, в якому і зберігаються ваші біткоіни і ключі до них. Вважається найбільш надійним видом біткоін-гаманця, однак і найдорожчим.

Ваші дані знаходяться в пристрої в цілковитій безпеці: далеко відвірусів мережі та злодіїв. Всі ключі знаходяться в зашифрованому вигляді, а маніпуляції з ним проходять без доступу до Інтернету.

Управляти апаратним гаманцем для біткоінів можна через спеціальну програму, яку можна встановити на свій пристрій.