Національний Банк України (НБУ) розробив і випустив український аналог биткоина – електронну гривню. Практичний пілотний проект запуску е-гривні вже завершено. Про це розповів директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку центробанку Олександр Яблунівський, передає Інтерфакс-Україна.

Чиновник розповів, що даний проект запустили ще в кінці минулого року, він був призначений для співробітників Нацбанку, щоб оцінити практичний аспект його використання, можливості центробанку в реалізації подібних інструментів і дізнатися думку користувачів.

По завершенні проекту НБУ підготували аналітичну записку, яка буде розглядатися на правлінні Нацбанку. З часом аналітичну записку оприлюднюють. Вона включає аналіз як практичного пілотного проекту, так і світових тенденцій в цій сфері.

Як зазначає Яблунівський, багато цифрові валюти плутають з криптовалютами та іншими інструментами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми не говоримо про криптовалюте, ми говоримо про цифровий валюті центрального банку. Вона може бути реалізована як на технології централізованого реєстру, так децентрализированного. Це абсолютно окреме питання, рішення якого випливає з цільової моделі (для е-гривні – ред.), яка буде обрана", – підкреслив Яблунівський.

Нагадаємо, Курс валют після вихідних ощасливить українців: долар і євро втрачають могутність.

Національний банк України на 25 лютого 2019 року знизив курс гривні на півтори копійки – до 27,01 гривень за долар.

Згідно з інформацією офіційного сайту нбу, на 25 лютого встановлено наступний офіційний курс гривні до світових валют:

100 USD США – 2701,7312 (22 лютого – 2700,2630)

Раніше повідомлялося, понеділок, 18 лютого, стало відомо про те, що Національний банк України вніс великі зарплати в переліку винятків, на які не поширюється "кеш-обмеження". Про це сказано в постанові НБУ №37.

Нагадаємо, що Нацбанк виявив нову схему переведення в готівку та легалізації коштів.

Як повідомляв портал Знай.uа українці почали масово вимагати від Приватбанку пояснень щодо того, куди зникають гроші з карток.

Також портал Знай.uа писав, що зниження курсу долара в НБУ пояснюють надлишком долара на ринку і підвищеним попитом іноземних інвесторів на державні цінні папери.