Відомо, що з початку 2019 року патрульні склали більше 90 тисяч адміністративних протоколів на пішоходів. Про це повідомила прес-служба Департаменту патрульної поліції Нацполіції України.

Патрульна поліція

За їх даними, з початку 2019 року зареєстровано 3976 випадків ДТП за участю пішоходів, і 3619 - з постраждалими. У статистиці ДТП лідируючу позицію займають зіткнення транспортних засобів (4295) і наїзди на пішохода (3619).

Самими головним причинами ДТП є порушення правил проїзду перехресть, недотримання правил безпечної дистанції, порушення правил маневрування, перевищення допустимої швидкості, водіння транспортних засобів у нетверезому вигляді.

Патрульна поліція

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також слід зазначити, що за останні роки водії не стали менше сідати за кермо в нетверезому вигляді. У Києві за останні 7 місяців патрульні залучили до адміністративки за водіння більше 1,8 тисяч водіїв, які вже були позбавлені прав судом.

МВС України запропонувало посилити покарання за водіння в стані алкогольного сп'яніння і додатково до штрафів додати ще й арешт на 5, 10 або 15 діб. Однак відповідальність за дане правопорушення МВС хоче повернути з Кримінального кодексу в Адміністративний кодекс.

Передбачається, що за водіння в нетверезому вигляді на перший раз затримання передбачає штраф або арешт на 5 діб. Якщо подібне повториться вдруге за рік чи 2 роки, то затримання передбачає арешт на 10 або 15 діб.

Алкотестер

Нагадаємо, що далеко не всі водії сумлінно дотримуються ПРАВИЛ і поважають інших учасників дорожнього руху. Дехто дозволяє собі кричущі порушення і неприпустиму поведінку на дорозі.

Як повідомляв портал Знай.ua, МВС України запропонувало посилити покарання водіїв за водіння в стані алкогольного сп'яніння і до штрафів ввести ще й адміністративний арешт на 5, 10 або 15 діб.

Також портал Знай.uaисав, що український уряд ще не встигло анонсувати введення е-прав та електронного транспорту, як з'явилася інформація про появу віртуальних автономерів.