Мережеві і телефонні аферисти буквально божеволіють, вигадуючи нові злочинні схеми. Так, з'явилася інформація, що тепер зловмисники обманюють довірливих громадян, маскуючись під співробітників служби доставки.

Про це пише начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Наталя Погукай в мережі Facebook.

Співробітники правоохоронних органів поділилися з українцями деталями і пояснили, як не потрапити на вудку шахраїв.

Шахраї
Шахраї

Відбувається це наступним чином: аферисти на сайтах шукають оголошення про продаж цінних товарів, зв'язуються з продавцем і домовляються про купівлю, але стверджують при цьому, що приїхати особисто на зустріч не можуть (через роботу, наприклад), тому хочуть вислати замість себе кур'єра. Шахрай пропонує продавцю замовити кур'єра однієї із служб доставки та оплатити товар післяплатою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

телефонні аферисти
телефонні аферисти

Після того, як продавець погоджується, "покупець" надсилає на вказану адресу людину, який не є співробітником служби доставки і може не знати, що стає ланкою у злочинній схемі, після чого злодій забирає товар у "кур'єра" і не сплачує продавцю за товар.

Погукай звернула увагу, що аферист видає доставщику фірмову жилетку і бланки поштової служби, і візуально вкрай складно зрозуміти, що це фейковий кур'єр.

Нагадаємо, як видалити свій профіль у Фейсбук: покрокова інструкція.

Як повідомляв Знай.uа афера під носом у Зеленського: бойовики "Л/ДНР" і мертві душі ОРДЛО отримували українські пенсії.

Знай.uа писав, Ляшко після бійки з Герусом пустився в танок під російську музику: "Може на Бутирку сходиш?".