План державного бюджету на 2020 рік, який був закладений Кабміном проект, що передбачає зовнішні позики в обсязі $4,9 млрд і внутрішні в обсязі 231,1 млрд грн, або $8,4 млрд.

Про це стало відомо завдяки повідомленням урядового уповноваженого з питань державного боргу Юрія Буци.

"Ми продовжимо збільшувати частку запозичень у національній валюті", - сказав він на конференції рейтингового агентства Fitch в українській столиці.

НБУ
НБУ

За словами Буци, обсяг виплат за держборгом у наступне році оцінюється в 282,1 млрд грн ($10,3 млрд ) – погашення основної суми і 141,5 млрд грн ($5,1 млрд) - виплата відсотків. Він також додав, що ще 12 млрд грн планується залучити за рахунок приватизації. Також він зазначив, що з початку цього року сукупний держборг України скоротився з 60,9% ВВП до 51,2% ВВП на вересень цього року, хоча в доларовому вираженні він виріс з $78,3 млрд до $83 млрд.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, Онищенко екстрадують і позбавлять найголовнішого: Ситник розповів про долю нардепа-втікача.

Як повідомляв Знай.uа Юрій Голік скинув голову Дніпропетровської облради Олійника в його власне інтерв'ю.

Знай.uа писав, в Україні перерахують пенсії і зарплати: скільки в 2020 році виділять грошей з бюджету.