Сонячні батареї - це, перш за все, енергетична незалежність. Сьогодні сонячні панелі на будинках вже не є якимось надприродним явищем. Із цієї статті ви дізнаєтеся, яка вартість сонячних батарей в Україні. Ми також поговоримо про їх виготовлення, окупність та експлуатацію.

Сонячні панелі українського виробництва, використання

Останнім часом Україна стала більш широко використовувати сонячні панелі. Їх застосовують як для приватного українського виробництва, так і власники житлових будинків. Сьогодні у всьому світі сонячні панелі застосовують у військових і космічних галузях, у автомобілебудуванні, літакобудуванні, у багатьох областях промисловості та у побуті.

Сонячна батарея асоціюється із отриманням електричної енергії. Адже ця конструкція відмінно перетворює сонячне світло на електроенергію й не тільки. Сучасні сонячні колектори також перетворюють сонячну енергію на тепло.

Виявляється, на сьогоднішній день сучасні лінії електропередач залишаються недоступними у деяких важкодоступних куточках планети. Для деяких місць підключення до електростанцій - це вкрай невигідний і дорогий варіант. А ось отримання електрики від сонячної батареї - справжній порятунок. Їх установка тут - вигідне, доцільне і цілком обґрунтоване рішення.

Таким чином, за допомогою сонячних панелей і енергії сонця вирішуються питання про енергозабезпечення у місцях, де будинки відрізані від цивілізації. До речі, квартири у багатоповерхових будинках також можна обладнати сонячними батареями.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вони цілком ефективно можуть працювати у такому випадку. Просто сонячні елементи набагато простіше впровадити у енергосистему житлового будинку, ніж у квартири у багатоповерхівці. Однак установки в них також практикують.

У даний час сонячну батарею використовують також для отримання енергії й заряду акумуляторів. Вона може живити побутові прилади, а у нічний час і у хмарні дні харчування здійснюватиметься від акумуляторів.

Потенціал сонячних панелей величезний. У наші дні підтверджується корисність використання сонячних батарей у побуті. Це можуть бути універсальні зарядні пристрої для ліхтариків, світильників, мобільних телефонів, акумуляторів, генератори тощо.

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Аlton.com.ua
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Аlton.com.ua

Більш того, сьогодні є навіть сонячні туристичні батареї. Таким чином, застосування сонячних панелей у побуті й промисловості не має меж. Досить великий вибір батарей спантеличує покупця. І, перш ніж купити пристрій, потрібно гарненько в усьому розібратися.

Типи й види сонячних модулів у наші дні

Сьогодні в Україні практикують установку 6 видів сонячних елементів:

  • Полікристалічний кремній. Із огляду на те, що продуктивність таких батарей не надто складна й витратна, відмінна риса панелей - низька собівартість. У них менша стійкість до дії високих температур.
  • Монокристалічний кремній. Їх установка проста. Ці панелі довговічні й високоефективні. У них складна технологія виготовлення.
  • Мультикристалічний кремній. На тлі монокристалічних їх ціна більш доступна, оскільки процес виробництва простіший.
  • Тонкоплівкові сонячні модулі. Із таких панелей споруджують сонячні станції. Їх установка може здійснюватися не тільки на дахах, а й на стінах будівель.
  • Аморфний кремній. Відмітна особливість таких панелей - низький ККД. Ці панелі виробляють дешеву електричну енергію.
  • Напівпровідник CIGS. Виробництво цих панелей здійснюється за плівковою технологією. Вони займають невелику площу.

Сонячні батареї в Україні: переваги та недоліки

Давайте розглянемо, які можна виділити плюси й мінуси сонячних панелей. Почнемо із переваг:

  • Екологічність.
  • Інтенсивність.
  • Відновлюваність.
  • Доступність.
  • Безшумність.
  • Економічність.
  • Невибагливість.
  • Технологічність.
  • Продаваємість.

Якщо говорити про екологічну чистоту сонячних панелей, то перш за все варто відзначити, що вони абсолютно нешкідливі. Колектори не викидають ніяких шкідливих речовин у атмосферу. Так що сонячні панелі відмінно зберігають екологію.

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Syenergy.com.ua
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Syenergy.com.ua

Під інтенсивністю мається на увазі практично постійне виробництво обладнанням сонячної енергії. Земна поверхня опромінюється 120 тис. тераватами світла, випромінюваного сонцем. Достаток сонячної енергії вражає. Сонячний показник опромінення поверхні планети енергією демонструє перевищення загальносвітової людської потреби у 20 разів.

Якщо викопні джерела палива вичерпуються, то сонячна енергія самооновлювється. Наприклад, нафта, вугілля, торф або газ - із кожним роком їх кількість поступово зменшується. А ось сонячна енергія не вичерпується.

Під такою перевагою сонячних батарей, як їх доступність, ми маємо на увазі не цінову політику. Тут йдеться про те, що сонячна енергія доступна у різних куточках країн і важкодоступних місцях. Навіть у самих крайніх точка світу. У тому числі у північній широті.

Безшумність - явище цілком зрозуміле. Усім відомо, що функціонування сонячних елементів абсолютно безшумне. Електрична енергія виробляється панелями беззвучно.

Економічність батарей відчули на собі не тільки великі виробництва, а й власники приватних будинків. Економвигода при установці сонячних панелей полягає у тому, що ціни на електроенергію в Україні зростають практично щорічно. Та й за опалення доводиться платити кругленькі суми. Користуватися власною електрикою набагато вигідніше й економніше.

Невибагливість в обслуговуванні сонячних панелей: їх можна кілька разів на рік очищати. Терміни їх використання - не менше 25 років.

Під технологічністю мається на увазі постійний розвиток сонячних технологій. Виробники постійно вдосконалюють їх виробництво. У результаті ціна панелей зменшується, а їх працездатність збільшується.

В Україні можна встановлювати цілі електростанції, що працюють від сонця. Власник зможе продавати сонячну електроенергію за встановленими державою тарифами. Відгуки людей про сонячних батареях свідчать про вигоду їх використання.

Мінуси сонячних панелей наступні:

  • Висока ціна. Щоб придбати і встановити панелі, знадобляться пристойні капіталовкладення. Виробник витрачає на сонячне обладнання порядні суми. У результаті остаточна вартість панелей досить висока.

І щоб встановити сонячні батареї, знадобиться чималий стартовий капітал. Сьогодні не всім українцям їх установка по кишені. Купити сонячні панелі у наші дні можуть, на жаль, одиниці.

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Sunsayenergy.com
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Sunsayenergy.com

Якщо говорити про дорожнечу самих сонячних батарей, то варто також відзначити дорожнечу їх акумуляторів, які встановлюють із метою згладжування нерівномірного споживання електроенергії. Їх ціна також досить висока. А термін служби нетривалий - не більш 3 років.

  • Різна потужність. Сонячні установки непостійні з огляду на те, що у перебігу використання виробляють різний обсяг електричної енергії. Саме тому їх рекомендують встановлювати як додаткове енергоджерело харчування. Хоча можна і як постійне.
  • Велика площа сонячних електростанцій. Щільність потужності пристроїв маленька, через що потрібні великі площини сонячних батарей. Відповідно, величина станції й розміри на її витрати зростають.

Вітчизняні сонячні батареї для дому: ціна, Україна

На сьогоднішній день українських виробників сонячних батарей не так багато. Вітчизняні виробництва практикують їх виготовлення вже кілька років. Вони почали займатися випуском сонячних панелей через потенціал зростання щодо використання сонячної електроенергетики.

Вітчизняний виробник сонцепанелй ПАТ «Квазар» популярний не тільки в Україні. Продукцію цієї компанії використовують і в ряді інших країн. Серед них - Швейцарія, Канада, Німеччина і т.д.

Виробник відрізняється досвідом роботи. Випускає не тільки сонячні системи, але й мобільні енергосистеми, зарядні пристрої, сонячні модулі для електростанцій, кремнієві пластини і т.д.

На момент виходу статті ціна за сонячну панель від цього українського виробника варіювалася від 6 тис. 856 грн. до 30 тис. 763 грн. Вартість готових рішень сонячних електростанцій - від 51 тис. 300 грн. до 732 тис. 402 грн.

У групи Kness невеликий досвід роботи із виробництва сонячних панелей. Однак якість продукції цього українського виробника досить висока. У виробництві використовуються новітні технології. Цей виробник заслуговує увагу споживача. Вартість сонячних батарей Kness можна дізнатися, зв'язавшись із відділом продажу за телефонами +38 (044) 373-68-78 або + 38-067-010-68-78.

У мережі інтернет сьогодні є й китайські аналоги. Ця продукція дешевша у ціні. Однак не така якісна. І більшість українців все ж віддають перевагу національному виробнику.

При виготовленні сонячних колекторів вітчизняні виробники застосовують якісну сировину. На тлі інших зарубіжних виробників ціни українських панелей набагато нижчі.

Українських компаній, які спеціалізуються на виробництві та імпорті сонячних колекторів не так багато. Доставка обладнання, що працює від сонячної енергетики, швидка.

У результаті альтернативна енергетика дозволить роками нею користуватися й економити. Ціна сонячних колекторів, які можуть використовувати як основне або додаткове джерело енергії, окупається за кілька років. Про це зараз більш детально й поговоримо.

Купити сонячні батареї для дому, окупність

Розрахунком термінів окупності «зеленого тарифу» займалися багато фахівців. Вивчивши вартість альтернативної енергетики і її можливості, було встановлено, що окупність наземних сонячних колекторів - від 8,5 років. А тих, які будуть встановлені на даху, набагато менше - від 5 років.

Україна - країна із величезним потенціалом використання сонячних батарей. Однак через високу вартість самих сонячних колекторів, а також витрати на будівництво електричних станцій мало хто може дозволити собі це «задоволення».

Сьогодні держава нібито стимулює розвиток цієї сфери кредитами. Але у підсумку покупка станції із безвідсотковим кредитом у банку від держави обходиться як мінімум у півтора рази дорожче, ніж та, яку ви купите за свої.

Фото

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, News.maanimo.com
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, News.maanimo.com

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Itc.ua
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Itc.ua

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Сensor.net.ua
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Сensor.net.ua

Відео