15 листопада на офіційній сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook з'явилася інформація про те, що один з організаторів і учасників незаконного "загального обласного референдуму" в Маріуполі у 2014 році здався з повинною правоохоронцям.

Скріншот поста, Facebook ООС
Скріншот поста, Facebook ООС

Маріуполець розповів, що в травні 2014 року знайомі запропонували йому "заробити" і зайнятися організацією "референдуму". Чоловік займався охороною виборчої дільниці та спостерігачів під час проведення референдуму, стежив за тим, щоб все "було правильно".

Після того, як на Донбасі вибухнула війна, маріуполець усвідомив, що вчинив неправильно, розкаявся і звернувся до співробітників СБУ з повинною. Він співпрацював зі слідством і надавав інформацію щодо супутніх злочинів.

Референдум - ілюстративний матеріал, Спутник
Референдум - ілюстративний матеріал, Спутник

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

СБУ перевірила чоловіка і з'ясувала, що інших злочинів він не вчиняв і в бойових діях участі не брав. Суд вирішив звільнити його від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Нагадаємо, раніше ООН підрахувала, скільки життів забрала війна на Донбасі: від цифр навертаються сльози.

Також Знай.uа писав, що бойовики вдарили по позиціях ЗСУ на Донбасі з ракет: тривожні звістки з штабу ООС.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що найманці Путіна не припиняють обстріли, один український вояк поранений.