Як відомо, в Україні набирає обертів таке захворювання, як дифтерія. Вилікувати її можна, якщо вколоти антидот. Про те, чи є сироватка в нашому місті, повідомили в Мелітопольському лабораторному центрі МОЗ України.

Дифтерія в Україні

Так, начальник Мелітопольського лабораторного центру МОЗ України в Запорізькій області Роман Скляров розповів, що в місті від цього захворювання щеплені приблизно 80% дітей у віці до 16 років, більшість дорослих також захистили себе від дифтерії.

Слід зазначити, що люди, які не щеплені, можуть звернутися до терапевта і безкоштовно отримати вакцину. У Мелітополі ж їх цілком достатньо.

Також слід нагадати, що дорослі повинні робити щеплення від дифтерії кожні 10 років. Дітям же щеплення роблять у 2, 4, 6 та 18 місяців, і в 6 і 16 років.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Мелітополі сироватки від дифтерії немає. На сьогоднішній день, вона є тільки в обласній клінічній інфекційній лікарні. В запасі у лікарів всього 8 доз, яких вистачить для лікування від 3 до 5 пацієнтів. За словами Склярова, при необхідності сироватка буде доставлена в місто санавіацією.

Дифтерія в Україні

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила про проведення семінару для інфекціоністів, епідеміологів і бактеріологів з усіх регіонів України.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий лікар-педіатр Юлія Гончарова розповіла, варто обмежувати нещеплених дітей у спілкуванні з однолітками, а також чим загрожує для них відвідування шкіл і дитячих садків.

Також портал Знай.ua писав, що на Харківщині зафіксували два випадки захворювання на дифтерію.