Відомо, що починаючи з 1989 року в Книгу рекордів Гіннесса увійшли 52 українця. Також до них належить і президент України Володимир Зеленський з рекордним пресмарафоном. Про це повідомляє ZN.UA.

Володимир Зеленський

Так, в 2018 року Національний Реєстр Рекордів зареєстрував ювілейний 50 рекорд. За останній рік було внесено в книгу рекордів Гіннесса ще 2 силових досягнення, а саме віджимання від підлоги в стійці на руках (дніпрянин Віктор Набік), а також львівський силач Олег Тягнизуб, який протягнув зубами корабель, який важив 614 тонн.

Віктор Набік

"Всього з початку 2019 року станом на сьогодні у нас зареєстровано 470 рекордів. Але заявок надійшло в три рази більше. Тобто, до реалізації ідеї доходить лише третина претендентів на рекорд", - розповіли в Реєстрі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Слід зазначити, що серед українських областей, крім Київської, у трійку лідерів за кількістю рекордів входять Харківська, Дніпропетровська області, а третє розділили Львівська та Одеська.

На сьогоднішній день Національний Реєстр Рекордів обробляє заявки на встановлення рекорду за кількістю отриманих вищих освіт, а також складання найбільшої кількості ЗНО.

Нагадаємо, що у Києві відбулося саме довгоочікуване і грандіозне дитяче подія цього року, а саме "EMOTIONS KIDS DISCO PARTY". Всі діти на вечірці стали учасниками встановлення нового Рекорду України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний проект Книга Рекордів України визначив саму спортивну співачку. Титул виборола артистка з псевдонімом СолоХа за досягнення в професійному спорті.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні зробили найдорожче плаття вартістю в півмільйона доларів. Його створила дизайнер Ірина Марчук, яка використовувала діаманти в 109.35 карат, камені Swarovski, а сама сукня вагою близько 60 кг розшила золотом найвищої проби.