Багато людей шукають різні місця для відпочинку, де можна культурно провести час зі своїми друзями і близькими, завдяки чому рости і культурно розвиватися. Люди, які вибирають для себе подібний напрямок відпочинку - розширюють свій кругозір, а в подальшому і підтримати розмову в даній темі з такими ж любителями культурного відпочинку. Інтелектуальні люди із задоволенням приймуть у своє коло і відвідають з вами: різні виставки, театри, музеї та експозиції, подібні заходи можна відвідати як одному так і з близькими людьми.

І так нижче в цій статті докладніше поговоримо про те, куди ж можна піти людям, охочим інтелектуально і культурно розвиватися. Пропонуємо відвідати такі місця:

  • Сходити в кіно, як приклад на складний психологічний фільм, режисером якого став, поки ще не дуже відомий режисер;
  • Не менш цікавий буде вечір, якщо зважитеся відвідати театр, особливо незабутнім буде перегляд п'єси в театрі одного актора;
  • Так само можна сходити на виставку в галереї маловідомого художника, напевно якась - то з його робіт припаде до смаку;
  • Придбати квиток в музей і сходити туди разом з друзями.

Місця для відпочинку, newsone
Місця для відпочинку, newsone
Місця для відпочинку

Музеї Києва, які варто відвідати

Тим, хто зацікавився переліком місць для відвідування для приємного проводження часу та інтелектуального розвитку одночасно, хочеться запропонувати відвідати кілька подібних місць, розміщених в столиці. У цю добірку музеїв увійшли ті, які на думку відвідувачів мають високий культурний рівень, який дозволяє розвиватися всім шанувальникам мистецтва, при чому зробити це абсолютно безкоштовно.

Звичайно ж в цей список потрапили не всі музеї, які знаходяться в Києві, але зате можна бути впевненим, що, відвідавши будь-який зі списку, ви напевно залишитеся під враженням і заходите прийти сюди знову вже з друзями.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Звичайно ж кожен з музеїв має дні з платним входом і дні, коли вхід вільний і безкоштовний. З цього розуміємо, що бажає відвідати певний музей у вільний день відвідування, на вхід витрачати гроші не доведеться, а лише на дорогу, щоб до нього дістатися.

Відвідувати музей люблять не багато, так як в основному люди вважають, такий вид відпочинку дуже нудним і одноманітним, але також є такі люди, які після відвідин музею відправляються з прогулянкою по місту, якщо звичайно погода на вулиці дозволяє це зробити.

Варто знати, що вільні для відвідування дні можуть змінюватися за бажанням адміністрації, так що якщо людина цілеспрямовано зібрався їхати для відвідування музею саме в цей день, то краще відразу зателефонувати за контактним номером телефону і з'ясувати, чи немає ніяких змін в розпорядку музею.

Державний політехнічний музей

Політехнічний музей розташований в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ КПІ). Його знають, як один з найбільших українських музеїв технології і ще його називають - самим університетським музеєм в Україні.

Експозиції музею вміщують в себе не тільки історію університету, але ще має досить-таки масштабний спектр технологій і інженерії: радіо, телебачення, обчислювальна техніка, електроніка, видобуток і екологія, прилади та інструменти, залізничний транспорт, вогнепальна зброя і багато іншого, що напевно сподобається всім гостям музею.

Особливість цього закладу в тому, що частина його експонатів розташовані прямо на відкритому повітрі, але все ж велика частина експонатів знаходиться в будівлі Політехнічного інституту.

Адреса музею: 03056 м Київ, проспект Перемоги, 37, корпус - 6, контактний номер телефону: (044) 204 85 17.

Державний політехнічний музей, photo-lviv.in
Державний політехнічний музей, photo-lviv.in
Державний політехнічний музей

Вільний вхід в музей практично щоденний.

Київський національний музей російського мистецтва

Сама будівля музею було побудовано в 1878 році за проектом архітектора В.Н. Миколаєва, на той час талановитий архітектор, який розробив безліч проектів для різних споруд міста. У плоть до 12 листопада 1922 року будинок було приватною власністю, а після вже стало музеєм. Після війни основна частина всіх експонатів музею - це була сімейна колекція відомих меценатів і підприємців - Терещенко. Одними з найцінніших експонатів музею стали картини.

На сьогоднішній день музей запрошує всіх бажаючих поринути в історію і насолодитися творами, що зберігаються в ньому. Музей розташований за адресою: місто Київ, вул. Терещенківська, 9.

Режим роботи: понеділок, четвер - вихідні, інші дні - 10.00-17.45 (каса працює до 17.00) Всі бажаючі відвідати музей безкоштовно, повинні знати то дні вільного входу влаштовуються в першу середу місяця до 14.00. Контактні номери для довідок: 044 287 73 24, 044 234 62 18, зателефонувавши, так само можна записатися на екскурсії заздалегідь.

Київський національний музей російського мистецтва, hromadske
Київський національний музей російського мистецтва, hromadske
Київський національний музей російського мистецтва

Національний музей історії України

Національний музей історії України є провідним історичним музеєм України. Будівля була побудована в 1937 році в місті Києві на Старокиївській горі, за проектом архітектора І. Ю. Каракіса і спочатку будувався для того, щоб стати першою у всій Українській Республіці художньою школою.

Даний музей славиться наявністю в ньому етнографічних, археологічних, творів живопису і скульптури, нумізматичних колекцій, стародруків.

Адреса музею: місто Київ, вулиця Володимирська, 2, безкоштовно його можна відвідувати в останній понеділок кожного місяця. Контактні номери телефонів: (044) 278 65 45, 278 48 64. Загальний прийом відвідувачів здійснюється щодня з 10 до 18. Для того, щоб знайти цей музей, гостям міста рекомендують орієнтуватися на Андріївський узвіз і Андріївську церкву.

Національний музей літератури України

Музей був заснований в далекому 1986 році, і в будинку-пам'ятці архітектури 19 століття, побудованому в 1870 році. З 1871 року в цьому будинку знаходилася Колегія Павла Галагана, її на той час вважали одним з кращих приватних навчальних закладів Києва. Після революції 1917 року більшовики ліквідували Колегію, і з часом перетворили її в трудову школу, після чого будівля передали національній бібліотеці України імені Вернадського, а далі і музею літератури України.

На сьогоднішній день в музеї бути експозиція, яка в фарбах розкриває історію Колегії Галагана. У наш час - це будівля стало відомо, як школа академіків.

Національний музей літератури України, museumlit.org
Національний музей літератури України, museumlit.org
Національний музей літератури України

Музей розташований за адресою: місто Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 11, безкоштовний вхід для всіх відвідувачів здійснюється в останню середу місяця. Телефон для контакту і консультації по роботі музею: (044) 234-62-88. Купівля квитка потрібна тим, хто захоче відвідати музей в будні дні з 9 до 17, і в суботу з 10 до 18, неділя - вихідний день.

Музей гетьманства

Музей гетьманства - являє собою державний культурно-освітній та науково-дослідна установа історичного профілю, пов'язаного з козацько-гетьманської епохою. Музей розташований в будинку-пам'ятці архітектури кінця XVII - з надбудовами в XIX в., В столиці це будова відомо як - "будинок Мазепи", свого часу його відреставрували за рахунок фінансування Київської міської державної адміністрації, Благодійного Фонду Івана Мазепи. Виставка в музеї на тему козацької доби напевно не залишить нікого байдужим, безкоштовні дні відвідування так само в цьому музеї є - це остання субота місяця. Адреса музею: місто Київ, вулиця Спаська, 16-Б, В усіх музеях є цінна експозиція, а музей гетьманства, просто переповнений ними, просто прогулятися по музею і упевнитися в цьому самостійно, гості міста можуть відвідати музей щодня з 10 до 17, або дізнатися чи не проходить в ньому безкоштовна виставка, можна зателефонувавши за контактним номером: (044) 425 55 49. Вихідних в музеї немає.

Музей українського декоративного мистецтва

Даний музи розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, а саме в приміщенні колишніх покоїв митрополита та підлягають до них домової Благовіщенської церкви. Перша колекція музею почала своє існування в 1899 році.

На сьогоднішній день в музеї представлені: килими, тканини, вишивка, кераміка, розпис на дереві, художня обробка шкіри, рогів і металу, скла, порцеляни, писанки, іконопис. місцезнаходження: місто Київ, вулиця Лаврська, 9, корп. 29, Історія мистецтва відкрита для всіх відвідувачів щодня з 10 - 18 годин, безкоштовно відвідати музей можна в перший понеділок кожного місяця. Телефон для контакту і консультації: (044) 280 13 43.

Музей українського декоративного мистецтва, life.bodo
Музей українського декоративного мистецтва, life.bodo
Музей українського декоративного мистецтва

Національний науково-природничий музей НАН України

Це археологічний експозиційно-територіальний комплекс у своєму складі має Геологічний, Палеонтологічний, Зоологічний і Ботанічний музей. Вхід для дітей до шести років вільний, для школярів 45 гривень, для студента і пенсіонерів квиток обійдеться 50 гривень. Безкоштовне відвідання музею можливо в першу середу кожного місяця. Адреса розташування: Київ, вулиця Богдана Хмель, 15, контактний номер телефону: (044) 235 62 66, працює щодня з 10 до 17, вихідні в понеділок і вівторок.

Національний художній музей України

Будівля музею було побудовано в 1899 році і було названо тоді - "Київським художньо-промисловим і науковим музеєм імператора Миколи Олександровича". Всі відвідувачі музею зможуть погуляти по коридорах і кімнатах, переглянувши цікаві експозиції, серед яких є шедеври українського живопису, скульптури та графіки, історія музею охопила кращі періоди від Київської Русі і до сучасності.

Все найцікавіше чекає кожного гостя столиці за адресою: місто Київ, вулиця Грушевського, 6. Подивитися історичну виставку безкоштовно можна буде в останню неділю місяця.

Національний художній музей України, zeft.in
Національний художній музей України, zeft.in
Національний художній музей України

Контактні телефони: (044) 278-13-57, 278-74-54. Всі київські жителі зможуть відвідати музей відповідно до такого графіку: середа, четвер, п'ятниця - з 10:00 до 17:00, п'ятниця - з 12:00 до 19:00, субота - з 11:00 до 18:00.

Державний музей Тараса Шевченка

Назва музею говорить сама за себе, Україна дуже прославилася за рахунок наявності такого музею на своїй території. Таким чином його колекція вміщує в себе різні унікальні цінності, серед яких: оригінали художніх робіт Шевченка, документи про його життя і творчість, рукописні списки поезій, рідкісні фотографії поета і його друзів, так само є перші видання творів Шевченка з його автографами. У музеї зберігаються практично всі видання творів великого поета Тараса Григоровича Шевченка, починаючи з прижиттєвих і закінчуючи сучасними вітчизняними та зарубіжними виданнями. Відгуки відвідувачів музею завжди позитивні, так як кожен виходить під враженням після побаченої колекції видань поета. Музей розташований за адресою: місто Київ, бульвар Шевченка, 12, безкоштовно його відвідати зможе кожен бажаючий в останній четвер місяця. Графік роботи музею щодня з 10 до 18, крім понеділка, студентів чекають знижки на відвідування. Кантатний номер телефону: (044) 234-25-56.

Державний музей Тараса Шевченка, adresa.mama
Державний музей Тараса Шевченка, adresa.mama
Державний музей Тараса Шевченка

Сподіваємося дана стаття допоможе всім любителям подібного відпочинку і проведення часу, і подасть ідею на відвідування одного з вище названих музеїв.