Влітку в Україні відбулося зниження цін на газ через падіння вартості європейського газу. Проте вже з грудня очікується підвищення тарифів на "блакитне паливо" для населення.

Очікується, що через місяць ціни на газ для населення підвищаться ще на 20%, оскільки європейські ціни на газ вже виросли у 1,5 раза. Про це повідомляє економічний експерт Віктор Скаршевський.

Ціни на газ, фото: oilreview.kiev.ua
Ціни на газ, фото: oilreview.kiev.ua

"Важливо розуміти, що зараз ми живемо за формулою прив'язки ціни на газ до імпортного паритету, а з 1 січня 2020 року знімається верхня межа тарифів на природний газ для населення", - уточнив економіст. Віктор Скаршевський

Експерт пояснив, що у випадку, якщо імпортний газ буде коштувати, так само як в минулому році, тобто близько 12-14 грн за кубометр, то і така ж ціна буде для українців. Відповідно, це спричинить збільшення тарифів на тепло.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Ціни на газ, фото: topwar
Ціни на газ, фото: topwar

Нагадаємо, раніше розповіли про головні переваги сонячних панелей та терміни їх окупності

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям перерахують тарифи на газ та гарячу воду

Також "Знай.ua" писав, як розподілити сімейний бюджет і дожити до зарплати