Стало відомо, що в середньому одна сім'я витрачає на продукти майже 4 тисячі гривень в місяць. Такі дані дає Державна служба статистики України. Про це повідомили в ефірі "Сніданку з 1+1".

Покупець в супермаркеті

Так, найбільшу статтю витрат становить саме м'ясо, на яке йде практично чверть суми. На хліб українці витрачають 15%. Потім йдуть молоко, сир та яйця – 12%. Картопля ж забирає 10-ту частину суми. А ось на сало одна сім'я витрачає 2% на місяць.

У цілому ж громадяни України витрачають приблизно 40% своїх доходів на їжу, 30% на непродовольчі товари та 20% - на оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, що на розширеному засіданні Колегії КМДА було представлено проект бюджету Києва на 2020 рік - прогнозований показник становить 57 млрд 991 млн грн.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, презентований на розширеному засіданні Колегії КМДА проект бюджету Києва на 2020 рік у розмірі 57 млрд 991 млн грн, відразу отримав масу критики. І, до речі, як виявилося, незважаючи на вихваляння столичної влади, реальні цифри фактично не відрізняються від показників 2014 року.

Також портал Знай.ua писав, що за даними Держстату, українці стали витрачати на їжу менше грошей, проте вартість харчування становить майже половину доходу. І хоча ціни на продукти в Україні і Європі практично однакові, зарплати в рази відстають від заробітків наших найближчих сусідів.