Українці отримали шокуючі платіжки з величезними рахунками за газ. Люди впевнені, що стільки газу не споживають і мають намір оскаржувати ці суми.

Жителі Маріуполя отримали шокуючі квитанції з величезними рахунками за газ: 600 - 700 грн на одну квартиру. Про це повідомляє місцевий портал 0629.com.ua.

Зокрема, обурені мешканці будинку №13 по вул. Зелінського. На їхню думку, проблема в тому, що у декого в будинку стоїть АГВ (індивідуальна система опалення), і вони не передають показання в "Азовгаз". Мешканці будинку №13 вважають, що накопичені борги постачальник просто перерозподіляє на інші квартири.

Як розповіла місцева мешканка Лідія (ім'я змінено), що в її 4-кімнатній квартирі прописано 4 людини, але живе там вона одна. Раніше платити їй потрібно було 70-80 грн, а останні два місяці суми зросли в 10 разів. Наприклад, за вересень в платіжці було зазначено, що потрібно заплатити 696 грн 59 коп.

"Чого заради я буду стільки платити за інших? Я стільки газу не використовую", - говорить жінка.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Лідія зверталася в контакт-центр підприємства і там спочатку обіцяли розібратися в ситуації, але потім просто стали відмахуватися і стверджувати, що "якщо стільки порахували, значить стільки і треба заплатити".

Жінка сплатила лише частину цієї суми - 100 грн. За листопад прийшла квитанція з іншого сумою - 370 грн, а решту суми за минулий місяць вказали як борг.

Також Лідія поштою отримала інформаційний лист від "Азовгаза", де їй повідомили, що в разі незгоди в сумою в квитанції жінка може встановити індивідуальний квартирний лічильник за свої кошти.

"Це близько 5 тисяч грн У мене немає таких грошей", - зазначила маріупольчанка.

У підприємстві "Азовгаз" пояснили, що справа в тому, що ті люди, у кого стоять індивідуальні лічильники опалення - дуже довго (понад рік) не передавали показання. Їм налічували по середній сумі. Коли ж зробили коригування, то виявилося, що їм нараховували більше, ніж вони споживали. Тому зараз, після нового перерахунку, іншим мешканцям будинку стали приходити подібні суми з реальними цифрами споживання.

"Їх потрібно оплачувати. Нехай не відразу, а частинами. Є різні способи, крім телефону, сайт і Вайбер". - повідомив оператор "Азовгаза" і додав, що потрібно всім вчасно передавати показання, тоді не буде подібних проблем.

Нагадаємо, українців попередили про зростання ціни на газ

Як повідомляв портал Знай.ua , українцям перерахують тарифи на газ та гарячу воду

Також Знай.ua писав, про головні переваги сонячних панелей та терміни їх окупності