З'явилася інформація, що Київська міська рада, з нагоди проведення культурно-мистецького проєкту "Новий рік - 2020", презентувала програму заходів, які повинні пройти в українській столиці на Софійській та Контрактовій площах.

Яких сюрпризів очікувати відвідувачам головних святкових локацій, дізнавалися Знай.ua.

Так, киянам презентували програму заходів: розповіли як виглядатиме головна ялинка країни, скільки локацій для святкування відкриють у столиці і які розваги чекають на киян та гостей міста.

Програма зимових свят на Софійській та Контрактовій площах, КМДА
Програма зимових свят на Софійській та Контрактовій площах, КМДА

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Спікери на прес-конференції заявили, що у зв'язку з гострою ситуацією на Донбасі, під час новорічних свят забороняються феєрверки, салюти та використання піротехнічних засобів. Також повідомляється, що київська мерія категорично проти продажу на громадських локаціях міцних алкогольних напоїв.

"Це в першу чергу має бути свято, продаж сувенірів, дитячі розваги", - заявив засновник проекту Ukraine Folk, організатор новорічних та різдвяних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький.

За його словами, у заходів буде дві казкові теми: "Опішня" та "Лускунчик".

Програма зимових свят на Софійській та Контрактовій площах, КМДА
Програма зимових свят на Софійській та Контрактовій площах, КМДА

На Софійській площі вперше буде бюро, де кожен може дізнатися про концертну програму та локації українською, англійською та німецькою мовами. А ось головним символом свята стане — яскрава ялинка.

Цього року красуня буде вагою близько 100 тонн і заввишки 30 метрів. Її установку почнуть 5 грудня закінчать 12 числа, її прикрасять 12 тисяч іграшок та 20 кілометрів гірлянд.

Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine
Новий рік на Софійській площі - фото Folk Ukraine

Під час новорічних свят на Контрактовій площі в режимі нон-стоп гратимуть українську музику в сучасному аранжуванні.

Нагадаємо, День архангела Михайла 2020: чого не можна робити в свято.

Як повідомляв Знай.uа вихідні на Новорічні свята 2020: скільки і коли відпочиватимуть українці.

Знай.uа писав, коли стартує установка головної ялинки країни: перші подробиці.