Митрополит київський і всієї України Єпіфаній зробив гучну заяву. Відтак, він розповів, що українці, які мають бажання, то можуть святкувати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня. Про таке він повідомив в інтерв'ю телеканалу Zik.

За його словами, на сьогодні важко представити, скільки потрібно часу, аби перенести святкування цього великого свята зі звичного українцям 7 січня.

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

"Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ ", - заявив Епіфаній.

Також він додав, що якщо багато мешканців України почнуть відзначати Різдво 25 грудня, то тоді можна буде говорити про кардинальні зміни в церкві.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем", - підсумував голова ПЦУ.

Нагадаємо, що митрополит Київський Епіфаній отримав офіційний лист від предстоятеля Елладської церкви, архієпископа Ієроніма, в якому підтверджується остаточне визнання Православної церкви України.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Івано-Франківській області спалахнула церква, якій 200 років.

Також портал Знай.ua писав, що польська автокефальна православна церква звернулася до патріарха Константинопольського Варфоломія. Вони заявили про невизнання Православної церкви України.