Митрополит Епіфаній після хресної ходи з нагоди 1031-х річниці хрещення Русі, взяв участь у брифінгу і розповів, скільки приходів УПЦ МП перейшли до ПЦУ.

Як відомо, 28 липня, у Києві розпочалася Хресна хода Православної церкви України (ПЦУ).

За словами митрополита, протягом понад півроку, що минули з моменту створення Православної церкви України, до неї приєдналося більше ніж 500 парафій Української православної церкви (Московського патріархату).

Епіфаній
Епіфаній

"Загалом протягом більше, ніж півроку до Православної церкви України приєдналося більше 500 парафій з боку Московського патріархату", - каже митрополит.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За словами Епіфанія, зараз процес трішки призупинився, але все одно він відбувається. По декілька парафій вже оформлюють юридично свій статус у ПЦУ.

"Але я вірю, що в подальшому поступово завершиться вся епопея виборча, передвиборча, люди заспокояться і будуть і надалі приймати рішення колегіально, на зборах, більшістю голосів про приєднання до нашої визнаної Православної церкви України", - додав Предстоятель Православної церкви.

Варфоломій та Епіфаній
Варфоломій та Епіфаній

Крім того, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців з 1031-ю річницею Хрещення України-Русі.

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент України Володимир Зеленський також привітав українців з Днем хрещення Русі-України і закликав предстоятелів церков до діалогу.

Нагадаємо, справжнє обличчя Росії: московський піп відкрито заявив, що саморозвиток небезпечніше алкоголізму.

Як повідомляв Знай. ua, таємна домовленість Порошенка з Варфоломієм розсекречена.

Також Знай. ua писав, що у ПЦУ різко відреагували на зв'язок Філарета з Росією.