В Україні з 1 грудня мінімальна пенсія підвищиться на 74 грн. Проте розмір доплати для кожного може бути різним, тобто комусь додадуть п'ять гривень, а комусь - 74 гривні.

Начальник Мелітопольського відділу обслуговування громадян Головного управління пенсійного фонду України в Запорізькій області Світлана Христова пояснила, кому слід розраховувати на надбавку:

"На надбавку можуть розраховувати ті, хто отримують пенсію вище мінімальної, не працюють, і мають доплати за понаднормовий стаж. Їх пенсія збільшиться за рахунок того, що зросте ця доплата" Світлана Христова

Пенсіонери, фото: Уніан
Пенсіонери, фото: Уніан

Проте, фахівець зазначила, що кожен випадок треба розглядати індивідуально, оскільки переглядатимуться абсолютно всі доплати — їх будуть розраховувати, виходячи з мінімального прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Повідомляється, що у грудні перерахунок торкнеться тих, хто отримує пенсію за особливі заслуги. Найбільше, згідно зі словами фахівця, зміняться мінімальні пенсії інвалідів Другої світової війни I, II, III групи.

Інваліди Другої світової війни з 1 грудня будуть отримувати пенсії у розмірі:

  • I група – 10 647 грн (було 10 166 грн)

  • II група – 8 599, 50 грн (було 8 211 грн)

  • III група –5 896, 80 грн (було 5630 грн)

Пенсіонери, фото - sputnik.md
Пенсіонери, фото - sputnik.md

Для учасників бойових дій Другої світової війни з 1 грудня пенсія становитиме 2702,70 грн. Також підвищаться надбавки до пенсії почесним донорам у розмірі 10% від прожиткового мінімуму.

Перерахують пенсії на основі чинного прожиткового мінімуму й одержувачам різної адресної допомоги: ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам нацистських переслідувань, стипендіатам за Указом Президента України. Крім того, в Пенсійному фонді України щомісяця здійснюють перерахунок пенсії тим громадянам, які досягли 65-річного віку.

Нагадаємо, раніше Міжнародний суд ООН оголосив, що розгляне спір України проти Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям уріжуть субсидії в опалювальний сезон

Також "Знай.ua" писав, що українцям будуть перераховувати пенсії що місяця, хто опиниться серед щасливчиків