Атрибути, без яких раніше ми не могли собі уявити перегляд футбольного матчу - це не пиво з чіпсами, а телевізор з потужною антеною. Потім антени замінили кабелями з сотнями світових каналів (привіт, “Полювання та риболовля”, “Картун нетворк” і тд), а зараз для перегляду улюбленого фільму або телеканалу потрібно лише справне підключення до інтернету. Сьогодні поговоримо про IPTV, провайдерів та управління каналами.

IPTV для чайників

Телебачення IPTV - це трансляція телеканалів за допомогою інтернет-з'єднання. Для підключення телевізора до IPTV не треба встановлювати антену або тарілку. Підключення відбувається за допомогою спеціального маршрутизатора, який надають оператори інтернет-послуг.
Розшифровується назва, як Internet Protocol TV - телебачення по інтернет-протоколу. З технічної сторони відбувається все так:

  • інтернет-провайдер передає швидкісний інтернет від 1 Мбіт/с;

  • в квартирі або офісі з допомогою маршрутизатора або безпосередньо через інтернет-кабель підключається сервіс телебачення до мобільного пристрою комп'ютера або планшета або встановлюється IPTV-приставка, що підключається до телевізора.

Якість перегляду телебачення залежить від швидкості і якості інтернет з'єднання. Кількість каналів залежить від обраного пакету. Підключення узгоджується з оператором інтернет-зв'язку і оплачується за запропонованим тарифом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

IPTV, https://bitly.su/xrmlCR
IPTV, https://bitly.su/xrmlCR
IPTV

Підключення IPTV

Щоб дивитися телевізійні канали на IPTV, треба дізнатися, чи надає ваш оператор інтернет-зв'язку послуги IPTV. Або підключитися до одного з провайдерів, які пропонують перегляд телебачення і інтернет з'єднання. Такими провайдерами можуть бути: Ланет. Укртелеком, ЮАнет, Воля та інші. Оператори пропонують підключення безпосередньо до телевізора або за допомогою IPTV-приставки, яку дають в оренду з правом викупу за незначну суму.

  • IPTV-приставка працює, як посередник, між провайдером і звичайним телевізором.

  • Якщо ви звикли дивитися телеканали з персонального комп'ютера, то провайдери пропонують встановити програму, яка буде надавати доступ до перегляду телебачення.

  • Для мобільних телефонів також існує програма, яка дозволяє підключитися під вашим логіном IPTV.

Що таке Smart TV

Ще один спосіб дивитися улюблені фільми і передачі - Smart TV. Найважливіша відмінність Smart TV від IPTV - перегляд без реклами. З технічної точки зору, Smart TV - це комп'ютер, який дозволяє дивитися на вашому телевізорі всі доступні телеканали в стриминговом і онлайн форматі. Це означає, що користувачі Smart TV можуть підключатися до перегляду телеканалів з усього світу і дивитися фільми, серіали і передачі без тимчасових умовностей - шукай улюблений серіал і дивись хоч всі серії за один присід.

IPTV, https://bitly.su/3eyf6y
IPTV, https://bitly.su/3eyf6y
IPTV

По суті, Smart TV - це центр розваг, який дає доступ до світового банку візуальних і аудіо продуктів. Для підключення до Смарт телебаченню треба зрозуміти, чи підтримує ваш телевізор такий вбудований сервіс або завантажити на ваш телефон програму, яка дає доступ до перегляду телебачення.

Підключення до програми можна отримати через один із сайтів, що надають послуги Сматр ТБ, наприклад - Меґоґо, проплатити доступ і насолоджуватися переглядом через домашнє інтернет-підключення. Якщо у вас телевізор з вбудованою функцією Smart TV, то ви можете замовити у вашого провайдера послугу інтернет+смарт телебачення і також підключитися до улюблених каналів.

Різниця між аналоговим і інтернет підключенням

Основна різниця, яка існує між аналоговим телебаченням і IPTV - це спосіб підключення. Але якщо не вдаватися в технічні подробиці і деталі, то для обивателя найголовніше - це якість “картинки” і неперервність підключення. Що в цьому випадку краще можуть відповісти самі користувачі, а досвідчені користувачі помічають, що аналогове підключення транслюється з перешкодами - горизонтальні лінії, шуми і тд - це популярна проблема антенного телебачення.

Підключення через інтернет дає більш якісну картинку і транслюється без перешкод. Головне завдання в такому випадку - вибрати сумлінного провайдера. При постійному безперебійному інтернеті, ваше IPTV буде працювати набагато краще, ніж його антенний прадід.

Муки вибору або як зрозуміти всі терміни?

Незважаючи на те, що зараз всі IPTV називають смарт телебаченням і спрощують всі до одного слова, різниця в підключеннях існує.

Наприклад, є цифрове кабельне телебачення - попередня версія IPTV. Телебачення формату DVB-C має свої обмеження, але є переваги - можна включати аналогове кабельне телебачення, коли вам це зручно.

IPTV підключення дає можливість отримувати відео та аудіо інформацію без втрат якості завдяки підключенню по витій парі. Якість контенту не втрачається, а значить - не так шкодить очам, як піксельна застаріла подача інформації. А також IPTV не шкодить нервам - тут не буде шумів і перебоїв під час трансляцій.

Від чого залежить якість?

Важливо знати, що яскравість картинки і сучасна графіка залежить не тільки від способу підключення. Важливим фактором, крім самого телевізора (екрана для перегляду), є телеканал, який транслює інформацію. Від вибору телеканалу буде залежати якість звуку, вибір дубляжу і формат зображення. Помічали, що деякі передачі і фільми транслюються з обрізаних картинкою і видно чорні смуги по краях екрану?

Рішення всіх проблем

Самим універсальним вирішенням проблем з переглядом улюблених передач є інтернет. Кількість стриминговых каналів, онлайн трансляцій і зручних файлів в запису дозволяє спокійно переглядати весь необхідний контент у зручний час. Головна проблема полягає у втраті якості, що помітно на великих екранах і менш критично на телефонах. Більшість українських телеканалів зайнялися транслированием свого продукту на ютубі, що дозволило залучити молодих глядачів, які не звикли пристосовуватися до ефірного часу.

Вартість IPTV

Всі українські провайдери пропонують послугу інтернет підключення з додатковим сервісом - телебаченням. Найчастіше підключають IPTV, що дозволяє за один короткий візит монтажників підключити два сервісу. Вартість залежить від оператора зв'язку, але більшість провайдерів роблять “розгін” від 100 до 200 грн за місяць перегляду телевізора. У вартість зазвичай входить оренда обладнання, якщо воно необхідне.

Багато провайдерів підключають телебачення у вигляді бонусу, даючи мінімальний пакет телеканалів. При бажанні, користувачі доплачують і отримую розширені пакети, куди входять популярні світові телеканали.

У мінімальному пакеті каналів вашого оператора не буде улюблених в усьому світі Полювання і риболовля, Картун нетворк або новинних BBC та CNN. Швидше за все, туди увійдуть українські телеканали, а за додаткові гроші вам підключать дитячий пакет каналів, спеціалізовані канали новинні, дорослі і тд.

Переваги IPTV

Крім відмінної якості IPTV, варто відмітити ще декілька важливих аспектів при виборі цього підключення:

  • інтернет-з'єднання більш надійно і рідше схильне збоїв;

  • більша кількість телеканалів підключається (зазвичай, близько 190 каналів);

  • легке підключення - можна самостійно підключити телевізор, без інженера;

  • є вбудована програма телепередач і настроювані функції;

  • можна підключити батьківський контроль - певні канали на паролі;

  • є можливість запису передачі;

  • можна використовувати будь пульт або смартфон для перемикання каналів;

  • покращена якість аудіо.

При підключенні IPTV на телефоні або ПК, можна ставити передачі на паузу і переглядати, коли буде час і можливість. Відмінний спосіб побачити довгоочікувану прем'єру - це фонова запис каналу і настроюється час запису.

Якщо у вас гарне інтернет підключення, рідко бувають питання до провайдера, то варто задуматися про перехід на IPTV і зручне підключення вашого телевізора.