При народженні дитини в Україні сума державної допомоги залишиться без змін в 2020 році. Про це розповіли в прес-службі Міністерства соціальної політики.

"Одним з часто згадуваних питань є наступне: чи зміниться сума виплат у 2020 році при народженні дитини. Відповідаємо: сума не зміниться. Розмір допомоги при народженні дитини становить 41 280 гривень", - повідомили у відомстві.

Виплати на дитину, фото: Уніан
Виплати на дитину, фото: Уніан

Так, сім'ї отримуватимуть допомогу в розмірі 41 280 гривень. Раніше ж у Верховній Раді звучали пропозиції про збільшення розміру державної допомоги при народженні дитини.

Якщо б новий законопроект набув чинності, то за першу дитину покладалися б виплати до 100 тисяч гривень, другого – до 200, а з третього і кожного наступного-до 400 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, хто ризикує втратити виплати.

Як повідомляв Знай. ua, Мінсоцполітики зменшить виплати при народженні дитини.

Також Знай. ua писав, що у Мінсоцполітики опублікували повний перелік пільг.