Перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам призупинив Фонд соціального страхування. Причиною стало те, що виділені на це кошти вичерпалися.

Про це фонд повідомив на офіційному сайті 20 листопада.

Директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков пояснює: "За чинним законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним із напрямів фінансування більше, ніж затверджено у бюджеті Фонду на 2019, прийняте Кабінетом міністрів. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік витрати були вичерпані 19 листопада. Кошти на рахунках є, але з сьогоднішнього дня ми не маємо права їх перерахувати до внесення змін в річний бюджет".

Кабмін затвердив бюджет на 2019 рік 16.01.2019 року та загальні видатки Фонду запланували у розмірі 23,26 млрд гривень, зокрема, на виплату матеріального забезпечення та соціальних послуг – 12,974 млрд гривень, з яких 12,535 млрд грн – на матеріальне забезпечення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На 20 листопада по відповідній статті витрат кошторисні призначення на рік перевищені на 1,038 млрд гривень.

"Ситуація неприпустима, фактично зупинені виплати із-за бюрократичних причин. Зараз ми ведемо переговори з Міністерством соціальної політики, яке як орган державного нагляду за Фондом може за погодженням з Міністерством фінансів подати проект внесення відповідних змін на затвердження Кабміну", – каже Баженков.

Нагадаємо, коли краще завагітніти.

Як повідомляв Знай. ua, Мінсоцполітики зменшить виплати при народженні дитини.

Також Знай. ua писав, що українцям автоматично закриють виплати пенсій, всього за кілька хвилин.