Український телеграм-простір починає набирати обертів. Тепер, аудиторія Фейсбуку перейшла на більш швидкий вид отримання актуальної інформації - телеграм-канали. Завдяки культурним, розважальним, новинним, політичним та соціальним каналам та чат-ботам, користувачі Telegram мають можливість отримувати повідомленні про зміни та події у реальному часі. Сьогодні поговоримо про кращі інформаційні канали у Telegram, на які вам варто підписатися.

Що таке Telegram

Telegram - це мессенджер, розроблений Павлом Дуровим для безпечного обміну інформацією. Після 2011 року, коли засновник соціальної мережі ВКонтакте був змушений тікати з Росії через постійне втручання державних служб у його роботу та особисте життя. Тоді йому прийшла на думку ідея створення месенджеру, який дасть можливість приховати приватні повідомлення від спецслужб. Павло з братом розробили технологію шифрування листування MTProto та створили месенджер, який став першою спробою Дурова протистояти втручанню владних структур у приватне життя.

Телеграм-канали, https://bitly.su/f73XB7j
Телеграм-канали, https://bitly.su/f73XB7j
Телеграм-канали

Завдяки Telegram можна обмінюватися текстовими повідомленнями, аудіо, відео та фото матеріалами. Зараз месенджер використовують не тільки для приватних розмов, а і для бізнесу. Telegram став зручною платформою для інформаційних каналів, продажу товарів, рекламним елементом та впровадив функцію чат-ботів.

Український Telegram простір

Вже кілька років в Україні почалася активна робота над розвитком українського телеграм-простору. Це не тільки політичні та інформаційні канали, але й тревел-блоги, професійні канали, соціальні проекти, благодійні чати і інше. Серед них є не тільки україномовні канали, багато російськомовних та англійськомовних проектів дають змогу більшій аудиторій отримувати актуальну інформацію.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Українські телеграм канали, як правило, ще не збирають мільйонні аудиторії, та мають непогані показники приросту читачів. Це відбувається не тільки завдяки рекламі в усіх можливих пабліках та у блогерах, а ще й через дійсно корисну інформацію, якою діляться автори каналів. Серед цікавих україномовних телеграм-каналів можемо радити:

Lowcost.UA - тревел блог про мандрівки, економію, актуальні ціни та можливість подорожувати з будь-яким бюджетом. Канал пропонує акційні ціни на лоукостери та нагадує про відкриття нових напрямків з України.

Почни Щось! - цікава та актуальна інформація про бізнес, технології, актуальні новини, яскраві заходи та важливі проблеми. Автори діляться з читачами короткими статтями, що дійсно допомагають розвиватися. Буде корисно для усіх, хто хоче почати робити щось (когось) з себе.

Omriyana: твій внутрішній безвіз - молодий канал, що агітує подорожувати Україною. Автори діляться цікавими містами та нетрадиційними місцями відпочинку. Бажано, читати, зберігати поради та насолоджуватися грамотною українською мовою автора.

UA Brand - канал знайомить читачів з українськими брендами. Сучасний стиль, трохи реклами та багато корисних порад від дизайнерів та стилістів. Буде корисно для тих, хто хоче купувати виключно українські товари.

Кураж Базар Live - найбільша барахолка у Києві у твоєму смартфоні. Новини, росклад, бренди, афіша і інша корисна інформація для тих, хто полюбляє куражитись на ВДНГ. Організатори викладають анонси заходів та попереджають про великі розпродажі.

ТОП Вакансії Київ - публікують актуальні вакансії з усіх сфер. Часто пропонують роботу у Львові, Одесі та Харкові.

Україномовні стікери - це канал, який допоможе зробити ваш Телеграм більш автентичним. Серед стікерів можна побачити українських зірок, політиканів, телеведучих, письменників та блогерів.

Correctarium — Українська мова - як писати українською правильно. Канал допомагає вивчати рідну мову та розуміти новий правопис. Тут повинен бути кожен українець. Автори знаються на популярних помилках та навчають читачів корректному письму.

Міністерство охорони здоров'я України - так, Міністерство охорони здоров'я теж є у Телеграм. Щоб не читати фейкових новин, стежте за каналом. Тут розповідають про реформи, правила, нові закони, ваші права та зміни у наданні медичних послуг. Цей канал потрібен усім, хто підтримує Міністерство та вірить лише у доказову медицину.

Волонтерство | Ukrainian Volunteer Service - це корисний чат для тих, хто хоче допомагати. Адміністратори каналу публікують анонси благодійних фестивалів, заходів, шукають бажаючих допомогти у соціальних проектах та загалом створюють простір для волонтерського руху в Україні.

Кинотеатр "Жовтень" - корисний телеграм-канал для мешканців Києва, що публікує афішу кінотеатру “Жовтень”, допомагає знайти класний фільм та ділиться закулісним життям одного з найстарших кінотеатрів столиці.

Телебачення Торонто - проект за підтримки Іса та Національного фонду на підтримку демократії. Автори публікують те, що не увійшло в ефіри передач з Майклом Щуром. Тут може бути все: новини, мемасики, фото, відео чи просто актуальна інформація.

УП. Кляті питання - канал для тих, хто ничего не розуміє з того, що розповідають у новинах. Тут людською мовою розповідають про політичні події та соціальні фактори. Офіційний канал Української правди.

Телеграм-канали, https://bitly.su/UDipcsmj
Телеграм-канали, https://bitly.su/UDipcsmj
Телеграм-канали

Блогери у Телеграм

Серед українських зірок теж модно робити свої телеграм-канали. Тут можна публікувати те, що забороняє Ютуб та Інстаграм. Тож, підписуючись на політиків та телеведучих не чекайте від них толерантності чи цензури. Телеграм дозволяє публікувати фото та відео контент, що має провокативний зміст.

Дурнев - це телеграм-канал українського ведучого та блогера, що наробив галасу своїми Ютуб-проектами. Зараз Олексій публікує те, що не увійшло в програми “Дурнев смотрит сторис” та “Дурнев ищет парня”. Також на каналі анонсуються нові випуски, Олексій рекламує свій магазин та публікує найяскравіші шматочки минулих програм.

УЛЯ-ЛЯ - популярна українська блогерка знімає вайни в інстаграм та збирає непогану аудиторію в Телеграмі. Уля знається на українському гуморі, розповідає без політики та принижень, тож, можна відпочити від політичного трешу. В телеграм-каналі ділиться музикою, фото та корисною інформацією для своїх підписників.

Андрій Білецький - політик ділиться своїми роздумами та висновками щодо ситуації у країні. Цікаві історії, компромат, актуальна інформація. Андрій пояснює події в Україні та світі, розповідає історії побратимів.

Оля и ее библиотека - канал основательки благодійного фонду “Таблеточки” Ольги Кудиненко. Тут дівчина розповідає про книги, що її вразили, радить, що почитати та критикує деякі твори. Оля дійсно багато читає та має непоганий смак, тож якщо не знаєте, що почитати - гоу на її телеграм-канал.

SKRYPIN.UA - телеграм-канал ведучого та блогера Романа Скрипіна. Провокативний та завжди гострий на запитання Роман публікує актуальні новини, огляди передач, цікаві посилання та коментує останні події у країні.

Вечер с Яниной Соколовой - телеграм-канал ТОП блогера України Яніни Соколової. Тут ведуча публікує анонси та актуальні відео щодо подій в Україні та світі.

Корисні телеграм-боти

Якщо у вас немає часу читати тисячі телеграм-каналів, то вам треба підписатися на кілька корисних ботів, що надсилають вам актуальну інформацію виключно за вашим запитом.

Телеграм-канали, https://bitly.su/yq1Vv7n
Телеграм-канали, https://bitly.su/yq1Vv7n
Телеграм-канали

RailwayBot - пошук, моніторинг та новини квитків на потяг. Всі маршрути Укрзалізниці та способи придбання проїзних документів.

Індекс якості повітря - зручний бот. що допомагає дізнатися актуальний рівень чистоти повітря у столиці. Працює завдяки добровільним внескам. Надсилає попереджання, коли якість повітря знижується.

NovaPoshta Tracker - зручний сервіс для стеження за посилкою на Новій пошті.

Київводоканал - бот передає ваші показники води Київводоканалу для отримання правильних квитанцій.

Solomia - бот для жінок, що розповідає про процеси в жіночому організмі.

Fast AID bot – first aid advices (ЖГУТ – Первая помощь) - бот, що допоможе при аварії, надзвичайній ситуації та навчить, як допомогти потерпілому або хворому.