Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища запропонувало законопроект згідно з яким можуть підняти тариф на електрику для населення, у кого споживання вище 500 кВт-год на місяць. Це хочуть зробити для того, щоб покрити дефіцит коштів на оплату інвесторам за "зеленим" тарифом.

Електроенергетика, фото: delo.ua
Електроенергетика, фото: delo.ua

Костянтин Чижик, заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, повідомив про це на десятому Міжнародному інвестиційному форумі з відновлюваної енергетики.

Чижик повідомив, що законопроект, який придумали в Міністерстві, у швидкий час збираються зареєструвати у Верховній Раді. Чижик уточнив, що цей документ допоможе вирішити проблему дефіциту коштів у державному підприємстві "Гарантований покупець". Воно оплачує електроенергію за "зеленим" тарифом".

Бабуся читає платіжку за комуналку, Російська газета
Бабуся читає платіжку за комуналку, Російська газета

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чижик розповідає: "Ми пропонуємо підвищити тариф для населення, яке споживає 500 кВт-год на місяць і вище. Велика частина людей споживає близько 100 кВт-год, тому ті, хто споживає більше інших, повинні платити більше".

Нагадаємо, раніше українським пенсіонерам пообіцяли перерахунок у грудні: кого чекає надбавка і на скільки.

Також Знай.uа писав, а як же обіцянка Зеленського? Гончарук розбив мрії українців про бескоштовну комуналку.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Києві скасують "золоті" тарифи за комуналку.