Українським пенсіонерам з 1 грудня повинні підвищити виплати у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. Вже скоро розмір мінімальних виплат по непрацездатності збільшиться з 1564 до 1638 гривень, тобто на 74 гривні.

Наголошується, що в грудні прожитковий мінімум збільшиться з 2007 до 2102 гривень для працездатних осіб. А для тих, хто втратив працездатність, він зросте до 1638 грн.

Українські пенсіонери, фото: narodna-pravda
Українські пенсіонери, фото: narodna-pravda

Крім того, мінімум для дітей до 6 років з 1 грудня складе 1779 гривень, а для вікової категорії від 6 до 18 років - до 2218 гривень.

Для пенсіонерів з достатнім страховим стажем (35 років для чоловіків та 30 років для жінок) і невисокою зарплатою, які зараз отримують менше 2000 гривень, очікується доплата до суми.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ті пенсіонери, які після виходу на пенсію працювали, отримають право на перерахунок виплат. Він здійснюється у разі набуття права на встановлення надбавки, підвищення або пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Пенсії онлайн, Finance
Пенсії онлайн, Finance
пенсії

Також у Міністерстві соціальної політики можуть "відв'язати" пенсії та ряд інших соціальних виплат від прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, жителям окупованих територій виплачуватимуть пенсії: деталі законопроекту.

Як повідомляв портал Знай.uа, в 2020 році жителі України зможуть завчасно піти на заслужений відпочинок. Крім цього, частина пенсіонерів зможе отримати підвищені виплати.

Також портал Знай.uа писав, що тарифи на комуналку стануть вище, а ось витрати на субсидії урізали і навіть змінили формулу її розрахунку.