Наближаються зміни в оплаті комуналки в Україні, на підході — масове отримання космічних платіжок з новими підвищеними тарифами за опалення і гарячу воду. Нові тарифи за комунальні послуги почнуть діяти з лютого 2019 року.

Нещодавно НКРЕ прийняла рішення про перегляд тарифів для більшості теплокомуненерго з 1 січня наступного року. Глава Нацкомісії Оксана Кривенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що "відсоток збільшення тарифів на тепло не перевищить відсоток збільшення вартості газу - 23,5%", всупереч озвученим раніше міністром соціальної політики Андрієм Ревою 16%.

Тарифи на тепло в Україні, фото: Facebook / Оксана Кривенко
Тарифи на тепло в Україні, фото: Facebook / Оксана Кривенко

Очікується, що за опалення середньостатистичної двокімнатної квартири, площею 50 кв. м доведеться доплатити 300-600 гривень. Тобто, замість 1,5-1,6 тисячі гривень українцям виставлять рахунок в 1,8-2,2 тисячі.

Крім того, існує велика ймовірність, що комунальники змусять споживачів доплатити й за два попередніх місяці опалювального сезону — листопад і грудень. Це пояснюють тим, що у теплокомуненерго закуповують газ за новими тарифами вже з листопада. Відповідно, величезні касові розриви хтось повинен покрити.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тарифи на опалення, фото: Уніан
Тарифи на опалення, фото: Уніан

Окреме нововведення чекає власників приватних будинків — їм доведеться доплачувати ще й за "стискання" газу в холодну пору року, це попри те, що вони з листопада (на відміну від мешканців багатоповерхівок) платять за газ за підвищеними тарифами. Також, облгази можуть дорахувати борг за три останні роки.

Варто зауважити, що згідно із викладеною Оксаною Кривенко таблицею, тарифи на тепло в Україні зростуть нерівномірно.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що українцям перерахують борги за комуналку

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому приходять космічні рахунки за комуналку і чому не варто спішити їх оплачувати

Також "Знай.ua" писав, кого з українців торкнеться перерахунок комуналки через "зелений" тариф