Синоптики Укргідрометцентру дали прогноз на перший місяць зими й одразу шокували українців. Фахівці ознайомили із середніми температурами повітря в Україні та її абсолютним мінімумом.

У грудні 2019 року очікується середня температура повітря -4°…+1°, в Криму до +3°, що близько до середніх багаторічних значень.

Морози в Україні, фото: aif.ua
Морози в Україні, фото: aif.ua

"Місячна кількість опадів очікується 34-72 мм, на Закарпатті – 82-108° мм, що в межах середніх багаторічних значень", – прогнозують синоптики.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Метеорологи змалювали кліматичну картину грудня, яка вирізняється лютими морозами. Згідно зі словами фахівців, абсолютний мінімум температури повітря становитиме -21…-37°, в південних областях -17…-28°; абсолютний максимум — +10…+18°, у південній частині країни та на Прикарпатті місцями +19…+20°, у Криму до +25°.

Морози в Україні, фото: t1.ua
Морози в Україні, фото: t1.ua

Середню місячну кількість опадів обіцяють на рівні 33-67 мм, в гірських районах та на Закарпатті 68-174 мм.

"На більшій частині території країни утворюється стійкий сніговий покрив, лише на півдні він встановлюється не кожен рік. У грудні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиги — тумани та ожеледиця", – зауважили синоптики.

Нагадаємо, перед вихідними Україну накриють сильні зливи: кому без парасольки з дому нікуди

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські альпіністи загинули в Словаччині за загадкових обставин: рятувальники не можуть витягнути тіла

Також "Знай.ua" писав, що дніпряни відсвяткують Новий рік під жовтими ялинками: подробиці нонсенсу