Біля Верховної Ради України на площі Конституції більше 200 новобранців з 3 військових частин Північного оперативно-територіального об'єднання прийняли військову присягу. Про це повідомила пресслужба Національної гвардії.

Новобранці склали присягу

Так, командувача Нацгвардії Микола Балан сказав, що присягу склали понад 1,5 тисячі військовослужбовців.

"Це відбувається в різних регіонах, в 21-му населеному пункті нашої держави", - зазначив Балан.

До того ж, разом зі строковиками присягнули юнаки і дівчата, які захотіли підписати контракт з Нацгвардією.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Близько 50% прийнятих на військову службу за контрактом складають військовослужбовці строкової військової служби. З кожного призову виявляють бажання бути прийнятим на військову службу за контрактом близько 25% військовослужбовців строкової військової служби", - йдеться в повідомленні.

Новобранці склали присягу

Слід зазначити, що в 7 містах України присяга відбулася за незвичним сценарієм, а саме 11 новобранців зробили пропозицію руки і серця своїм половинкам і отримали схвальну відповідь.

"Командування запевняє, що позитивні емоції під час присяги тільки допоможуть бійцям краще пережити перші місяці в рядах Нацгвардії. Хоча й без того на цьогорічне поповнення не скаржаться", - відзначили в прес-службі.

3 пропозиції пролунали на присязі у Вінниці, по 2 у Харкові та Запоріжжі, по 1 в Києві, Львові, Херсоні та Одесі.

Нагадаємо, що у зоні розведення сил службовці Національної гвардії України ведуть службу в посиленому режимі.

Як повідомляв портал Знай.ua, молодые харків'яни призовного віку опинилися під загрозою бути спійманими і відправленими в Нацгвардію", як жартували українці ще зовсім недавно.

Також портал Знай.ua писав, що глава МВС Арсен Аваков заявив, що в структурі Нацполиции буде створено інститут капеланів.