Один з вишів, що знаходиться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, отримав російську акредитацію, повідомляє “Обозреватель”.

Як повідомляється, Росія визнала своїм Луганський державний університет імені святого Луки. Таким чином, цей вуз став першим серед вишів на непідконтрольних територіях, який зможе видавати своїм випускникам дипломи російського зразка за спеціальностями “Стоматологія”, “Педіатрія”, “Лікарська справа” та “Фармація”. Термін дії акредитації — п’ять років.

студенти
студенти

Також на отримання російської акредитації подали заявки ще два виші в Луганську — Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Луганський національний університет імені Володимира Даля.

Раніше Росія видала акредитації вишам на тимчасово окупованій території Донецької області.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Нагадуємо, що в кінці листопада професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка зазначила, що деякі спеціальності в Україні потребують модернізації. Проте, це потрібно робити, не закриваючи виші та не скорочуючи викладачів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробне ЗНО в Україні: опубліковано повний список предметів та дат

Також "Знай.ua" писав, освіта й умови життя: Україна зайняла 96 місце в світовому рейтингу процвітання