Володимир Зеленський записав нове відеозвернення для українців, в якому анонсував програму для розвитку бізнесу. Відеозапис з'явився на Facebook-сторінці Офісу президента.

"Під час своєї інавгураційної промови, я говорив, що нас українців в світі 65 мільйонів. Ви дуже потрібні нашій країні. Ваші знання, таланти і ментальні цінності. Ми дуже хочемо, щоб ви повернулися додому. Ми також хочемо, щоб і ті, хто опустив руки залишилися. Тому ми запускаємо нову державну програму – "Повертайся і залишайся". Перший етап – доступні кредити для власної справи", - заявив глава держави.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

Так, програма дасть можливість взяти в кредит 1,5 млн гривень на п'ять років під 5%, 7% або 9%.

5% – для діючого або нового бізнесу, який створює мінімум 2 нових робочих місця.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

7% – для нового або діючого бізнесу з виручкою до 25 млн гривень, який не створює нові місця; при цьому за кожного найманого працівника ставка буде знижуватися на 0,5%.

9% – для розширення діючого бізнесу з виручкою 25-50 млн гривень.

Зеленський пообіцяв, що незабаром будуть відомі деталі програми, нові етапи та механізми її впровадження.

"Якщо ви давно хотіли відкрити власну кав'ярню, наприклад, автосервіс, барбершоп або розширити свій магазинчик, сироварню, виробництво меблів та, власне, будь-яку справу – будь-ласка, повертайтеся і залишайтеся. Давайте будувати успішну і квітучу країну", - запропонував президент.

Володимир Зеленський анонсував запуск програми «Повертайся і залишайся»

Володимир Зеленський анонсував запуск програми «Повертайся і залишайся», спрямованої на створення умов, що сприятимуть поверненню українців, які наразі проживають за кордоном. Крім того, програма покликана зупинити тих, хто прагне покинути Україну у пошуках кращої долі. Перший етап реалізації програми – забезпечення доступних кредитів для власної справи під 5%, 7% та 9%.

Geplaatst door Офіс Президента України op Dinsdag 3 december 2019

Нагадаємо, Зеленський влаштує "батл" між турками і китайцями в Запоріжжі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський терміново скликав РНБО: глава МВС Арсен Аваков назвав причини.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський зробив "слугам народу" пропозицію, від якої важко відмовитися.