Луганська блогерка Яна Вікторівна розповіла виданню BBC News Україна все про культурне життя окупованого міста. Так, за словами місцевої жительки, всі культурні події в так званій "ЛНР" можна поділити на три групи – патріотичні, розважальні та комерційні.

До першої групи можна віднести всі заходи, які організовує рух "Мир Луганщини". Це такі мітинги незрозуміло за що чи проти чого, на яких завжди виступають артисти місцевої філармонії. До безкоштовних автор відносить заходи, на яких виступають маловідомі російські "зірки", які ніби покарані і змушені виступати в "ЛНР".

Концерти у "ЛНР", ДАН
Концерти у "ЛНР", ДАН

"В Луганськ приїжджали Марк Тішман, Арсеній Бородін, Іраклі, Жасмин, Андрій Грізлі, Согдіана, Денис Майданів, група "Проти правил" та інші", - пише Яна. Також вона зазначила, що такі артисти намагаються не афішувати свої виступи на Донбасі у своїх соцмережах. Блогерша каже, що іноді траплялися і більш відомі російські артисти, серед яких Олександр Буйнов, Денис Клявер, Лоліта Мілявська, Йосип Кобзон, Олег Газманов і Юлія Чичеріна. Однак ці теж соромляться таких концертів і не хваляться ними в соцмережах.

Концерти у "ЛНР", ВВС
Концерти у "ЛНР", ВВС

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Також луганчан розважають і місцеві театру та філармонії. "Але тут, як пощастить", - говорить Яна. Вона зазначила, що трапляються шедеври, але найчастіше вистави провальні. Також в цих театрах трапляються і патріотичні постановки, але квитки на них продають примусово, наприклад, студентам. "Приміром, на останню патріотичну постановку – вистава Тетяни Дрьомов (дружини вбитого бойовика Павла Дрьомова) квитки примусово поширювали серед студентів", - розповіла блогерша. Часто буває так, що глядачі покидають театр ще до закінчення вистави.

Концерти у "ЛНР", NewsOne
Концерти у "ЛНР", NewsOne

Нагадаємо, ЗСУ познущалися над бойовиками "ЛНР" під Кримським.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що легендарний рок-музикант танцював перед головорізами Мотороли в "ДНР".

Також портал "Знай.ua" писав, що СБУ таємно вивезла з "ЛНР" дружка бойовиків.