За допомогою космічного апарату Curiosity вдалося сфотографувати дивовижний знімок світанку на планеті Марсі. На ньому видно, як сходить сонце. Наголошується, що це зображення було зроблено в кратері Гейла.

Космічного апарата Curiosity

Працівник NASA Дуг Еллісон оприлюднив ці знімки і назвав себе "марсіанським фотографом". До того ж, він сказав, що цей кадр – один з найприємніших бачень в його житті.

"Один із самих прекрасних знімків, які мені пощастило отримати", – написав він.

Слід зазначити, що космічний апарат обладнаний хімічною лабораторією. Він повинен здійснити повноцінний аналіз марсіанських грунтів і компонентів атмосфери.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Фото з Марса

Головною метою апарату є визначення придатності життя на Червоній планеті.

Космічний апарат Curiosity працює на Марсі всередині кратера Гейла, де він здійснив приземлення в серпні 2012 року. Спочатку планувалося, що місія апарату завершитися через два роки, однак вона була продовжена на невизначений термін.

Нагадаємо, що пошук доказів мікробної життя на Марсі наростає, і він навіть включається до заяви майбутніх місій на Марсі.

Як повідомляв портал Знай.ua, НАСА зацікавлений у розширенні можливостей своїх космонавтів на навколоземній орбіті.

Також портал Знай.ua писав, що фахівці Кіотського університету знайшли в метеориті Acfer 094 вагою 82 г крижані скам'янілості віком 4,6 млрд років.