Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" готова відкликати позовні вимоги до "Газпрому" в новому арбітражі, якщо Росія погодиться на тривалий контракт на транзит, який покриє всі витрати.

Нафтогаз готовий піти на угоду

Також ще однією вимогою є компенсація для "Нафтогазу" за невиконання "Газпромом" зобов'язань за поточними контрактами. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

До того ж, він додав, що таку пропозицію було озвучено на зустрічі з представниками "Газпрому" в рамках тристоронніх переговорів з Росією щодо транзиту газу.

"Тут, як ви самі бачите, у нас конструктивна позиція – покрийте витрати, навіть без економічних прибутків, і ми не будемо судитися. Тепер ми готові повертатися на тристоронні переговори і розповідати європейцям, як ми сумлінно обговорювали ці питання", – написав директор НАК.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Більш того, Вітренко наголосив, що для того, "щоб продемонструвати конструктивність", Україна готова розглядати можливість "отримати газ від "Газпрому" в рахунок погашення заборгованості за рішенням минулого Стокгольмського арбітражу (3 млрд доларів)".

Завершили черговий раунд переговорів з Газпромом в контексті тристоронніх переговорів щодо транзиту газу. Нагадаю,...

Geplaatst door Yuriy Vitrenko op Vrijdag 6 december 2019

Нагадаємо, що в Російській Федерації досить болюча зустріли новину про те, що компанії "Газпром", швидше за все, доведеться віддавати Україні боржок в натуральному вигляді — передачею газу.

Як повідомляв портал Знай.ua, місто Новояворівськ на Львівщині позапланово залишився без опалення.

Також портал Знай.ua писав, що газ став слабше гріти, через що повільніше готується їжа, а саме споживання "блакитного палива" збільшується.