Цими днями почесний патріарх Православної церкви України подякував у саркастичній формі стосовно рішень останнього синоду ПЦУ. Відповідна заява він оприлюднив у мережі.

Відтак, у ній владика Філарет висловив подяку за дозвіл і надалі користуватися приміщеннями в центрі Києва, зокрема Володимирським собором.

"Дякую, що не викинули 90-літнього патріарха на вулицю, як збирались це зробити, а залишили пожиттєво проживати в приміщенні Київської патріархії на вул. Пушкінській, 36, яке я побудував у тяжкі для церкви радянські часи, і служити у Володимирському соборі. Ще раз дякую за те, що совість не дозволила зробити такий злочин", - йдеться в повідомлення.

Митрополит Епіфаній, фото: censor.net.ua
Митрополит Епіфаній, фото: censor.net.ua

Також він попередив, що "буде боротись за Київський Патріархат до останнього", та пояснив, що вважає свою церкву єдиною українською, тоді як ПЦУ нібито підпала під залежність від греків, "і, як мені здається, несвідомо готує релігійну війну в Україні".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, раніше Глава ПЦУ Епіфаній розповів, чи перенесуть Різдво на 25 грудня: "Якщо церква побачить..."

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна відмовиться від Різдва 7 січня, в ПЦУ зробили важливу заяву

Також "Знай.ua" писав, що суд дозволив негайну ліквідацію православної церкви в Україні