В Харкові орден “За мужність” третього ступеня отримав курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Олексій Биченко, повідомляє “Громадське”.

Як повідомляється, на початку липня в учбового літака під час тренувального польоту сталась відмова двигуна. Биченко, який знаходився за штурвалом, відвів літак від селища Староверівка, після чого катапультувався на висоті 400 метрів, яка є критичною.

Літак L39. Фото: depo.ua

За словами викладача, курсант чітко виконав алгоритм дій у такій ситуації та, завдяки прекрасній професійній підготовці, у складній ситуації прийняв вірне рішення. Для Биченка це був 18-й самостійний політ. Зараз він вже повернувся в небо та після закінчення університету готовий піти на службу в Збройні Сили України.

Нагадуємо, що нещодавно Верховна Рада прийняла закон, яким змінила систему військових звань в українських Збройних Силах.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ЗСУ познущалися над бойовиками "ЛНР" під Кримським.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні жорстко взялися за дезертирів, опубліковано новий закон.