Національна гвардія прибрала змонтовану сцену на вулиці Банковій під Офісом Президента, де у неділю, 8 грудня, проходили мітинги напередодні зустрічі у "нормандському форматі". Однак це викликало бурхливу реакцію активістів.

Про це повідомляє видання ГолосUA з посиланням на власного кореспондента.

Відомо, що поліція перешкоджає активістам партії "Свобода", які беруть участь в акції "Червоні лінії для Зеленського", пронести на територію Банкової бочку і казан для приготування їжі та напоїв. Учасники протесту заявляють, що таким чином поліція провокує зіткнення.

Мітинг під ОП, Голос.ua
Мітинг під ОП, Голос.ua

Під Офісом Президента вже почалися провокації. Лунають вигуки "Богдана у відставку", а учасники акції називають його провокатором. Поліція заблокувала авто, які везли намети під будівлю ОП, однак протестувальники намагаються пронести туди бочки для вогню та дрова.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Мітинг під ОП, Голос.ua
Мітинг під ОП, Голос.ua

Мітинг під ОП, Голос.ua
Мітинг під ОП, Голос.ua

Зазначимо, що у неділю, 8 грудня, у Києві на майдані незалежності також відбулася акція під гаслом "Ні, капітуляції!". Учасники акції облаштували на головній площі країни сцену, за інформацією журналістів на акції присутні кілька тисяч людей. Люди тримають українські прапори і скандують різні гасла патріотичного характеру: "Герої не вмирають!" і "Слава Україні!".

Протест на Майдані, Знай.uа
Протест на Майдані, Знай.uа

Протест на Майдані, Знай.uа
Протест на Майдані, Знай.uа

Також варто відзначити, що на вході в Офіс Президента, з боку вулиці Лютеранська посилено присутність правоохоронців. Налічується близько півсотні співробітників поліції й Нацгвардії. Посилена охорона на вході в будівлю по вулиці Банковій. Також на територію прибув наряд пожежників з вогнегасниками.

Нагадаємо, масштабне повстання в центрі Києва: тисячі людей вимагають у Зеленського не допустити...

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського у кріслі президента України "замінить" двійник: вже погодився і підписав.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче особисто зустрітись із Путіним: про що говоритиме президент України.