Українці, яким навесні 2019 року перепризначили субсидії від держави на поточний опалювальний сезон, повинні в даний момент бути особливо уважними. Так, у Мінсоцполітики України заявили, що розмір виплати від держави на поточний опалювальний сезон для багатьох одержувачів було розраховано в автоматичному режимі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Політека".

Оформлення субсидії, фото: 24tv
Оформлення субсидії, фото: 24tv

Однак, українців закликали вчасно повідомляти про зміни, які можуть в подальшому кардинально вплинути на розмір допомоги від держави. В першу чергу, мова йде про зміни у складі сім'ї, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, набір житлово-комунальних послуг, придбання транспортного засобу, вік якого не перевищує 5 років, або інші товари і послуги на суму понад 50 тисяч гривень.

отримання субсидії
отримання субсидії

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо такі зміни відбулися, то українцям слід про них повідомити протягом 30 календарних днів до соціального органу, який призначив субсидію. Інакше, на цих громадян чекає штраф. Також їх можуть зобов'язати повернути субсидії, отримані від держави.

Оскільки навесні субсидію було перепризначено на період 2019-2020 роки, то її розмір на поточний опалювальний сезон було розраховано автоматично на підставі доходів громадян, отриманих за перші два квартали 2019 року.

Нагадаємо, залишили жителів ЄС далеко позаду: у чому українці "переплюнули" іноземців.

Як повідомляв Знай.uа киянам підклали велику свиню під Новий рік: перевірте платіжки.

Знай.uа писав, на пенсію в 50 не вийдемо: скільки трудового стажу знадобиться українцям для заслуженого відпочинку.